Verslagen 1ste


Blankenham 1 – Willemsoord zo. 1                             1 oktober 2017
Blankenham 1 moest vandaag aantreden tegen Willemsoord zo. 1. Een bekende tegenstander tegen wie het eerste bijna elk seizoen speelt. Blankenham 1 had wat recht te zetten na de kansloze nederlaag tegen IJhorst 1 en voelde dat het vandaag moest gebeuren tegen Willemsoord. Een tegenstander waartegen het vorig jaar verloor in de thuiswedstrijd, maar in de uitwedstrijd in de laatste minuten 3 punten verspeelde door de 1 – 1 door te laten.

De voorbereiding voor deze wedstrijd begon voor keeper Rick de Wit hectisch, na een leuk avondje stappen in Enkhuizen zou hij op zondagochtend terugrijden. Alleen was zijn auto weg… Na wat rondvragen en wat telefoontjes bleek dat zijn auto was weggesleept. Dit zorgde toch voor wat stress, aangezien om 14.00 uur toch de wedstrijd zou beginnen. Gelukkig kon hij het snel regelen en was hij toch nog op tijd voor de wedstrijd, die iets later begon aangezien de gasten uit Willemsoord onderweg ook te laat aankwamen doordat ze verdwaalden.

Blankenham trapte af in de volgende formatie:
Rick de Wit, Youri de Bruijn (46’ Daniël den Hartog), Jack Aarnink, Jeroen Mollink, Jaco Langelaan (46’ Hendrik Donker); Sven Jongsma (75’ Ramon Mulder), Marco Gerards, Daniël ter Wijlen; Patrick de Vries, Kees Geschiere en Mark Braad.
Trainer: Simo Jongsma
Elftalleider: Henri van Benthem

Blankenham had het betere van het spel in de eerste fase van de wedstrijd. Tot echt uitgespeelde kansen leidde dit niet; aangezien de passing nog wat te wensen overliet. Toch was het Mark Braad die aantekende voor de eerste kans van de wedstrijd. Nadat Jaco Langelaan opbouwde vanaf de linkerkant kwam er een goede steekpass vanaf het middenveld liep hij door naar het doel, hield de tegenstander van zich af en kwam tot een knap schot. Helaas wist hij onvoldoende richting aan het schot te geven en verraste hij de keeper dus niet.

Willemsoord was gewaarschuwd, maar bleef de onderliggende partij. Blankenham stond georganiseerd en Willemsoord kwam er haast niet door. Het verraste dan ook niet dat Blankenham verdiend op voorsprong kwam; Youri de Bruijn ging goed door op de rechterkant en legde de bal terug op Patrick de Vries. Patrick zette ineens voor richting de rand van het zestienmetergebied waar Kees Geschiere stond met een verdediger in zijn rug. Kees nam de bal aan, draaide weg en schoot de bal hard en laag in de verre hoek. De keeper was kansloos; 1 – 0.

Blankenham bleef de bovenliggende partij, maar toch werd Willemsoord gevaarlijk via de counter. Rick moest een keer goed redden op een inzet vanaf rechts. En even later zorgde een snelle counter van Willemsoord dat de bal aan de rechterkant van het veld belandde. Youri de Bruijn stond nog aanvallend waardoor hij weg was. De bal werd voorgezet vanaf links en de speler van Willemsoord had de bal voor het intikken. Jack Aarnink en Jeroen Mollink stoorden de speler echter dusdanig dat de speler schrok en hem over schoot.

Blankenham was gewaarschuwd en begon zich weer te herpakken. Daniël ter Wijlen bracht de bal na een mooie actie bij Marco Gerards. Hij besloot van afstand te schieten, maar deze ging naast. Zodoende verzuimde Blankenham om toch meer afstand te nemen, waardoor de tegengoal altijd loert.
Gelukkig trapte Rick de Wit even later goed uit en belandde de bal bij Kees Geschiere, die hem meteen doorspeelde. Na een misverstand tussen de keeper en de verdediger van Willemsoord was het Patrick de Vries die dankbaar profiteerde en na 25 minuten de 2 – 0 binnenschoof. Blankenham kon opgelucht ademhalen, al was er nog ruim een uur te spelen.
Voor rust werd Blankenham nog Willemsoord nog gevaarlijk. Blankenham zat zichzelf tegen door slordige passing en aannames, terwijl Willemsoord niet tegen de muur van sterke verdedigers van Blankenham op kon. Dit zorgde ervoor dat we gingen rusten met 2 – 0 als ruststand.

Na rust kwam Daniël den Hartog voor Youri de Bruijn en Hendrik Donker voor Jaco Langelaan. Blankenham startte de tweede helft dus met twee nieuwe backs en die lieten zich gelden. Daniël zat er regelmatig goed tussen en ook Hendrik was aanwezig.

De tweede helft was slordig van beide kanten. Blankenham was de bovenliggende partij, maar verzuimde in de afronding. Willemsoord drong regelmatig aan door deze slordigheden, maar Jack Aarnink en Jeroen Mollink onderschepte veel ballen centraal achterin en probeerden vanuit dit balbezit op te bouwen en gevaarlijk te worden.

Een kwartier voor tijd kwam Ramon Mulder voor de moegestreden Sven Jongsma in het veld. Sven had een puike partij gespeeld, net als de overige middenvelders Marco Gerards en Daniël ter Wijlen. Wellicht zorgde verse krachten toch nog voor een goal in de tweede helft.
Ramon slaagde er, na pogingen van Jeroen, Kees, Daniël en Patrick, ook niet in om de keeper van Willemsoord te verschalken, waardoor de ruststand van 2 – 0 ook meteen de eindstand was.

Een flinke opsteker voor Simo Jongsma en zijn mannen. De eerste 3 punten zijn een feit en met name het spel uit de eerste helft doet de hoop leven in Blankenham. Het verval in de tweede helft laat echter zien dat er nog steeds werk aan de winkel is om hogere ogen te gaan gooien tijdens deze competitie.

Simo reageerde in een interview met Luister527 gematigd positief: “Het is een jaar geleden sinds de vorige 3 punten, maar we moeten scherper zijn en een ‘echte’ uitslag neerzetten. Niemand staat raar te kijken als je er deze wedstrijd 4 of 5 maakt”.

Toch waren er voldoende goede punten te noemen. De eerste 3 punten waren binnen en dit werd gevierd in het dorpshuis. Het rad van fortuin, waarbij mooie prijzen te winnen vielen, hielp ook bij de gezellige sfeer na de wedstrijd. Ook was het mooi om te zien dat er zoveel supporters weer de weg naar het veld in Blankenham hadden gevonden!

Blankenham 1 neemt het volgende week zondag op tegen DVSV 1 uit Darp en probeert het puntenaantal in deze wedstrijd te verdubbelen naar 6. Blankenham 1 speelt om 14.00 thuis op het vertrouwde sportpark in Blankenham.
Blankenham 2 speelt uit tegen Steenwijker Boys 4. Zij zullen ook proberen de 3 punten mee te nemen naar Blankenham. We hopen u bij (een van) de wedstrijden te treffen. Graag tot de volgende keer!


IJhorst 1 – Blankenham 1                   24 september 2017
Na de bekerwedstrijden, die vooral als oefenwedstrijden gezien konden worden, was het vandaag tijd voor de start van de competitie; Blankenham 2 speelde thuis tegen VENO 3 terwijl Blankenham 1 om 12.00 uur in de auto stapte richting IJhorst, gelegen tussen Meppel en Hoogeveen. Een zware dobber voor Blankenham 1, aangezien VV IJhorst vorig jaar degradeerde uit de 4e klasse E.

Bij aankomst op Sportpark IJhorst kregen we te horen dat Blankenham 2 gewonnen had met 3 – 2 en de spelers van VENO 3 (en de leider van VENO die vervoerd werd in een limousine) dus terugstuurde naar Vollenhove met 0 punten; de punten bleven in Blankenham, klasse gedaan. De focus kon nu gelegd worden op het behalen van resultaat in IJhorst.

Op sportpark IJhorst heerste een lekkere sfeer; de zon scheen en er stond geen briesje wind vanwege de vele beschutting rond het veld. Blankenham 1 begon met de volgende 11 namen aan de wedstrijd:

Opstelling VV Blankenham 1:
Rick de Wit, Youri de Bruijn (15’ Daniël den Hartog), Jack Aarnink, Jacco Blaas (60’ Ramon Mulder), Hendrik Donker; Sven Jongsma, Marco Gerards, Daniël ter Wijlen; Patrick de Vries, Kees Geschiere en Mark Braad.
Trainer: Simo Jongsma
Elftalleider: Henri van Benthem

Om 14.00 uur trapte Blankenham af voor de wedstrijd. Vanaf het eerste moment was duidelijk dat het hier niet zomaar resultaat zou behalen; IJhorst was feller en won veel duels. Blankenham hielp IJhorst hierbij ook in het zadel, want veel ballen werden met hoge ballen of slordige passing linea recta ingeleverd bij spelers van IJhorst.

Binnen 10 minuten lag de 1 – 0 in het doel bij Blankenham. De linkerspits van IJhorst liep goed op een steekbal vanaf het middenveld. Youri de Bruijn leek te kunnen herstellen, maar niks was minder waar. De snelle Youri werd eruit gelopen door de nog snellere aanvaller en deze kon beheerst binnenschuiven in de rechteronderhoek.

Blankenham was gewaarschuwd, al veranderde er weinig aan het spelbeeld. IJhorst bleef snel opbouwen en de backs van Blankenham hadden het heel lastig tegen de snelle buitenspelers van IJhorst. Dit resulteerde kort hierna in de 2 – 0 voor IJhorst.
Youri de Bruijn moest kort na het doelpunt de wedstrijd staken; na een duel belandde een speler van IJhorst bovenop de voet van Youri, waarna hij het veld moest verlaten. Hij werd vervangen door Daniël den Hartog.

Ook Daniël kon niet voor een omslag in het spelbeeld zorgen; Blankenham had niks in te brengen, het verdedigde vooral en kon zelf geen goed uitgespeelde kans creëren. De laatste pass kwam telkens niet aan of de verdediging van IJhorst ruimde de bal goed op, anders hadden Kees Geschiere of Patrick de Vries misschien na hun schietmogelijkheden kunnen aantekenen voor de aansluitingstreffer.

Simo Jongsma besloot in te grijpen en Kees als man extra op het middenveld te positioneren. Dit bracht meer kracht op het middenveld, en het leek alsof de storm even ging liggen. Of was het IJhorst wat juist even ‘rustig aan deed’?
Mark Braad werd twee keer prima weggestoken richting het doel, maar werd vakkundig verdedigd door de verdedigers van IJhorst. Van een schot of een goede voorzet (waar spelers van Blankenham voor het doel loerden) kwam het hierdoor helaas niet.
Na de drinkpauze waarin Blankenham en IJhorst even op adem konden komen, kwam IJhorst het best uit de startblokken. De snelle buitenspelers bleven een plaag voor de verdedigers en voor het rustsignaal werd de 3 – 0 (na enkele reddingen van keeper Rick de Wit) alsnog aangetekend.

Na rust moest het beter, mocht Blankenham niet met eenzelfde score naar huis gestuurd willen worden als vorige week tegen de Blesse. De tegenstanders waren vergelijkbaar, alleen leek IJhorst toch een slag beter dan de tegenstander van vorige week. Blankenham was zodoende gewaarschuwd voor de tweede helft. Aangezien het hoe dan ook niet met grote cijfers wou verliezen.

Het spelbeeld veranderde niet; IJhorst won op voetballend vermogen, maar ook qua inzet en kracht was IJhorst de bovenliggende partij. Na rust viel de 4 – 0, waarna verdediger Jacco Blaas gewisseld werd voor Ramon Mulder. Kees Geschiere en Patrick de Vries stapten een linie naar achter wat ervoor zorgde dat Mark Braad en Ramon Mulder voor de duelkracht voorin moesten zorgen.

Mark Braad kwam nog tot een mogelijkheid. Hij vergiste zich echter in een snel uitkomende keeper van IJhorst die, ondanks de weinige dreiging die hij te verwerken kreeg, toch adequaat handelde.
IJhorst liep in een snelle counter snel door op Rick de Wit, alleen liep Kees Geschiere mee. Kees zette een sliding in, maar raakte hierbij (volgens de verder onopvallend fluitende scheidsrechter Slag) de tegenstander in het strafschopgebied. Voor allebei de punten viel hierbij protest aan te tekenen, maar de scheidsrechter hield voet bij stuk.
Rick de Wit heeft een reputatie met het verkleinen van zijn doel en het stoppen van penalty’s. Maar deze penalty was hem te machtig, al zat hij ook deze keer weer heel dichtbij; 5 – 0.

De wedstrijd was gespeeld en IJhorst speelde het rustig uit, Blankenham kon geen vuist meer maken en defensief falen zorgde voor de 6 – 0. Duidelijke cijfers, die een streep door de rekening zetten van Simo Jongsma. Jongsma kwam niet voor 3 punten, maar om “lekker te voetballen”.

“Door te weinig inzet, inzicht en de motivatie speel je hier geen goede wedstrijd”, aldus Jongsma tegen Luister527. Iets wat zichtbaar was, want de strijd was niet zo aanwezig als in eerdere (beker)wedstrijden.
Een harde les voor de spelers van Blankenham 1, die zich deze woorden aan mogen trekken. Ze moeten nu snel de hoofden moeten richten op volgende week. Dan speelt Blankenham 1 om 14.00 uur een thuiswedstrijd tegen Willemsoord 1. Een tegenstander waartegen het beter MOET dan deze zondag.

Blankenham 2 neemt het volgende week zondag op tegen Steenwijker Boys 4. Hopelijk kunnen ze hun goede uitslag kracht bijzetten door ook in Steenwijk te winnen. Beide teams kunnen uw steun goed gebruiken; dus we hopen u te kunnen verwelkomen bij (een van de) wedstrijden.
Graag tot volgende week!


De Blesse 1 – Blankenham 1    17 september 2017
Voorafgaand aan deze wedstrijd wist Blankenham 1 al dat het uitgeschakeld was voor de volgende ronde van de beker. Oldemarkt en de Blesse zouden uitmaken welk team door zou gaan in het bekertoernooi. Blankenham 1 nam het vandaag op tegen laatstgenoemde; al moest er een wonder gebeuren voor De Blesse om door te gaan. De Blesse had eerder namelijk met 3 – 0 verloren.

Blankenham begon gehavend aan deze wedstrijd. Aanvallers Kees Geschiere en Patrick de Vries waren vanwege blessures afwezig. Jack Aarnink had zich ziek afgemeld, maar was door de onderbezetting toch bereid mee te gaan, klasse! Ook Youri de Bruijn was er niet. Hierdoor moest trainer Simo Jongsma enkele wijzigingen doorvoeren in de opstelling en werd de bank bezet door Ramon Mulder, Lajo Regterschot en de zieke Jack Aarnink.

Opstelling VV Blankenham 1:
Rick de Wit, Daniël den Hartog (75’ Ramon Mulder), Jaco Langelaan (46’ Jack Aarnink), Jacco Blaas, Jaco Langelaan, Hendrik Donker; Sven Jongsma, Marco Gerards, Mark Braad; Jeffrey Assink, Jeroen Mollink (46’ Lajo Regterschot) en Daniël ter Wijlen.
Trainer: Simo Jongsma
Elftalleider: Henri van Benthem

Blankenham begon verdedigend aan de wedstrijd, maar kwam er in de opbouw niet uit. De eerste mogelijkheden waren voor de kampioen van vorig jaar: De Blesse. Rick de Wit, uitblinker deze wedstrijd, weerhield de spelers van De Blesse echter van scoren door goede ingrepen. Ook de verdediging kon menig bal wegwerken. Marco Gerards voorkwam ook een zeker doelpunt door een bal die ingekopt werd vanuit een corner weg te werken van de doellijn.

Net zoals vorige week liet ook deze week de kans van Blankenham (lang) op zich wachten. Maar wanneer Blankenham weg is, wordt het ook direct gevaarlijk. Goed doorzetten van Jeroen Mollink leidde ertoe dat hij door kon lopen op de keeper. De verdediger van De Blesse dwong hem echter zo goed naar buiten dat hij via de kluts weer tegen Jeroen aanschoot; het was een gewone doeltrap.

De Blesse was gewaarschuwd, maar scoorde kort daarna dan toch in de 20e minuut; Blankenham werd vanuit een corner geklopt in de lucht en het stond 1 – 0. Twee minuten later zorgde wederom een hoge bal ervoor dat het snel 2 – 0 werd. Blankenham moest nu orde op zaken stellen, om niet overlopen te worden. Het herpakte zich en het spel speelde zich een tijdje vooral op het middenveld af. Helaas was het verzet wat Blankenham 1 toch 20 minuten knap volhield gebroken; De Blesse liep uit naar 4 – 0 toen er gefloten werd voor rust.

Blankenham was de mindere, en keek terecht tegen een achterstand aan. De tussenstand van 4 – 0 geeft echter een vertekenend beeld; want De Blesse speelde niet goed genoeg om aanspraak te maken op een dergelijke voorsprong. Een collectief falen aan de kant van Blankenham droeg hier vooral aan bij.

In de rust werd Jaco Langelaan gewisseld voor Jack Aarnink. Jack kon wellicht met zijn lengte de nodige hoge ballen wegwerken. Ook Jeroen Mollink werd vervangen. Zijn vervanger was Lajo Regterschot.

De tweede helft werd gekenmerkt door meer strijd aan de kant van Blankenham. Al leidde dit niet tot uitgespeelde kansen. Het was De Blesse dat meer en meer aandrong en kort na rust de 5 – 0 en 6 – 0 scoorde. Blankenham moest nu echt uit gaan kijken, want het publiek op sportpark ‘De Berk’ begon langzaam aan te hopen op dubbele cijfers.
Blankenham verdedigde met alles wat het in zich had en de zieke Jack Aarnink deed prima waarvoor hij ingebracht werd; ballen wegwerken. Na een glijpartij op het randje van de 16 gaf de scheidsrechter een makkelijke penalty. De penalty werd hard ingeschoten in de rechterhoek; Rick de Wit bracht echter uitstekend redding en de spits baalde zichtbaar. De daaropvolgende voorzet werd gevangen door Rick; alleen liet de spits zijn frustratie even voelen aan de keeper van Blankenham. Toen hier wat van gezegd werd door spelers van Blankenham werd dit bestraft met geel voor Daniël ter Wijlen.

Even later gebeurde er iets waar niemand rekening mee hield toen het gebeurde; Jack Aarnink werd onderuit getrokken en rolde over het gras. Hij nam per ongeluk de man mee die hem vasthield en de wazig fluitende scheidsrechter Braaksma gaf weer een penalty tegen.
De bal werd neergelegd door de speler van De Blesse, hij liep aan en …. ‘probeerde’ een Panenka. We leggen hierbij de nadruk op probeerde, want echt geslaagd was hij niet. Rick de Wit bleef lang staan en redde de tweede penalty van de wedstrijd.

Wellicht voelt u hem al aankomen: want een hattrick aan penalty’s werd gegeven. Een harde voorzet schoot voorbij aan het doel, maar raakte tegen de rand van de 16 een hand van Blankenham. Opzet, zo oordeelde de scheidsrechter; dus op de stip.
Poging 3, de speler loopt aan en probeert bovenstaande pogingen te combineren. Een slap schot in de hoek werd weer gered door Rick.

Ondanks deze reddingen van Rick en de inzet was De Blesse echt een maatje te groot. Het verzet wat vorige week zo knap getoond werd zat er niet in en helaas werden de dubbele cijfers, ondanks het inbrengen van Ramon Mulder, gehaald door De Blesse: 10 – 0. Hierbij speelde Blankenham de laatste 10 minuten met 10 man door uitvallen van Jeffrey Assink.

Een harde les voor Simo Jongsma en zijn spelers. De uitslag doet vermoeden dat De Blesse goed was; maar het was vooral Blankenham wat door het ijs zakte. Zaak is nu om te trainen en volgende week, wanneer het er weer ‘echt’ om gaat, er te staan. Rick de Wit zorgde voor een schrale troost deze wedstrijd door 3 penalty’s (!!!) te redden; wat ervoor zorgde dat enkele spelers na enkele grappen toch de kantine van De Blesse met een lach konden verlaten.

Volgende week start, net als voor Blankenham 2, de competitie voor Blankenham 1. Blankenham 2 speelt om 10.30 uur een thuiswedstrijd tegen VENO 3 uit Vollenhove. Blankenham 1 zal volgende week uit een ander vaatje moeten tappen wanneer het om 14.00 uur op bezoek gaat bij IJhorst; wat vorig jaar uit de 4e klasse E degradeerde.

Een mooie opgave voor beide teams. We hopen voor beide teams op een mooi resultaat en houden u op de hoogte van de uitslagen. Al hopen we u ook te treffen bij (een van de) wedstrijden, tot volgende week!


Oldemarkt 1 – Blankenham 1                   10 september 2017
Na de nederlaag van vorige week was het deze week tijd om het op te nemen tegen wellicht de zwaarste tegenstander deze bekercampagne: Oldemarkt 1, uitkomend in de 3e klasse D zondag.
Blankenham 1 had na de nederlaag vorige week toch wat vertrouwen getankt. Het spel en de strijd bood veel hoop voor de komende wedstrijden, en wellicht wel voor vandaag. De bal is rond en het is 11 tegen 11, om maar met een voetbalcliché af te trappen.

Opstelling VV Blankenham 1:
Rick de Wit, Youri de Bruijn, Jack Aarnink, Jacco Blaas, Jaco Langelaan (46’ Hendrik Donker); Sven Jongsma, Marco Gerards, Mark Braad (75’ Daniël den Hartog); Patrick de Vries, Kees Geschiere en Daniël ter Wijlen (70’ Jeffrey Assink).
Trainer: Simo Jongsma
Elftalleider: Henri van Benthem

Voorafgaand aan het duel was het mooi om te zien dat er behoorlijk wat supporters de weg naar Oldemarkt gevonden hadden. Ze zagen dat Blankenham het in de eerste 10 minuten niet eens onaardig deed. Blankenham was de mindere partij, maar de verdedigers waren scherp en ruimde veel op. Youri de Bruijn corrigeerde veel en ook de linksback Jaco Langelaan stond – na een wat onzeker begin – z’n mannetje. Daarnaast probeerde het middenveld en de aanval, waar het kon, druk uit te oefenen op de verdediging van Oldemarkt.

Ondanks de sterke verdedigende acties van Blankenham lukte het niet om de bal rustig en lang in de ploeg te houden. Oldemarkt jaagde fel en creëerde langzaam aan meer kansen. Keeper Rick de Wit, uitblinker deze wedstrijd, verrichte echter enkele uitstekende reddingen.
Door het uitblijven van het doelpunt bleef Blankenham loeren op dat ene moment waarop het misschien toch toe kon slaan, ondanks dat het de mindere partij was.
Kees Geschiere, spelend als diepe spits schatte een verkeerde aanname van de verdediger goed in, hij zette goed druk en ging op wilskracht op weg naar de achterlijn van de tegenstander. Hij zette hem hard voor en versloeg hiermee de doelman. De bal werd keurig door een verdediger van Oldemarkt weggewerkt, want Patrick de Vries stond erachter om de bal binnen te lopen.

Oldemarkt leek na dit moment wakker te zijn geschud en schroefde het tempo nog wat omhoog. Na een kwartier kon de tegengoal niet langer uitblijven: een corner vanaf de linkerkant kon van dichtbij binnengekopt worden, 1 – 0.
Simo Jongsma besloot enkele wijzigingen door te voeren in de opstelling, omdat de druk achterin steeds groter werd en het middenveld van Blankenham steeds vaker werd overgeslagen. Deze wijzigingen resulteerde niet in een gewenst resultaat; Oldemarkt bleef aandringen. Het was aan de verdedigers, maar met name aan keeper Rick de Wit te danken dat het lange tijd 1 – 0 bleef.
Oldemarkt miste na een half uur de uitgelezen mogelijkheid op een 2 – 0. Een (makkelijk gegeven) penalty belandde op de lat en Blankenham kwam nog geen minuut later goed weg aangezien de scheidsrechter voor een tweede penalty had kunnen fluiten.
Blankenham meldde zich nog eenmaal bij het doel van Oldemarkt in de eerste helft; Marco Gerards kreeg na een toegekende vrije trap een mogelijkheid vanaf 25 meter, maar zag zijn inzet in de handen van de keeper waaien.

Vlak voor rust kreeg Blankenham een tweede tegentreffer. Een gat op het middenveld werd genadeloos afgestraft door de aanvoerder van Oldemarkt; 2 – 0. Kort hierna klonk het rustsignaal.
In de rust werd Jaco Langelaan vervangen door Hendrik Donker, die zijn positie als linksback overnam.

In de tweede helft veranderde er weinig aan het spelbeeld; Oldemarkt drong – mede door enkele goede wissels – nog meer aan en Blankenham verdedigde. Het duel leek gespeeld, zeker toen na enkele minuten de 3 – 0 viel. Jeffrey Assink en Daniël den Hartog, vervangers van Daniël ter Wijlen en Mark Braad, konden het verschil ook niet maken. Oldemarkt liep uit tot een stand van 6 – 0. Waarna de goed leidende scheidsrechter Boland floot voor het laatste fluitsignaal.

Aan de nederlaag was niks af te dingen. Oldemarkt was één, en misschien wel meerdere klassen beter dan Blankenham. Ondanks de (grote) nederlaag waren er toch goede punten te noemen. De strijd was aanwezig en verdedigend liet Blankenham zien onder grote druk toch z’n mannetje te staan. Daarnaast was het goed om te zien dat keeper Rick de Wit, na lang blessureleed, in staat was om enkele zekere doelpunten uit het doel van Blankenham te tikken.

Blankenham is na twee wedstrijden uitgeschakeld in de beker. Volgende week sluit Blankenham 1 de bekercampagne af in en tegen De Blesse 1 (14.00 uur), wat na hun kampioenschap in de 5e klasse A vorig seizoen dit seizoen uit zal komen in de 4e klasse E zondag.

Simo Jongsma zal deze wedstrijd met zijn selectie aangrijpen als laatste testcase voor de competitie, welke Blankenham 1 opent op 24 september met een uitwedstrijd tegen IJhorst. Blankenham liet vorig seizoen in de uitwedstrijd zien een lastige tegenstander te zijn voor De Blesse. We gaan dus met z’n allen voor een mooi resultaat. Hopelijk tot dan!Blankenham 1 – Oosterstreek 1                     3 september 2017
Na de voorbereiding was het vandaag dan tijd om officieel het seizoen te openen. Op deze mooie, zonnige dag werd het seizoen officieel afgetrapt met een bekerwedstrijd tegen Oosterstreek 1, wat dit seizoen uitkomt in de 5e klasse C.

Blankenham begon afwachtend, in het eerste kwartier was het balbezit veelal voor Oosterstreek en vanzelfsprekend kregen ze vanuit dit balbezit ook enkele mogelijkheden. Er werd enkele keren van afstand geschoten, welke keeper Hendrik Donker, vervanger van de zieke Rick de Wit, goed pareerde. Ook de verdediging - bestaande uit de sterk spelende Youri de Bruijn, Jacco Blaas, Jack Aarnink en Jaco Langelaan - kon de aanvallers van scoren afhouden door schoten te blokkeren en goed te storen.
Gaandeweg kreeg Blankenham wat meer grip op de wedstrijd, de backs kregen ruimte en konden steeds vaker de middenvelders Sven Jongsma, Marco Gerards en Mark Braad inspelen. Ook werd er soms gekozen om het middenveld over te slaan en direct de aanvallers in de spelen.
De aanvallers deze wedstrijd; Daniël ter Wijlen, Kees Geschiere en Patrick de Vries, lukte het na een kwartier ook steeds beter om druk te zetten op de verdediging van Oosterstreek. Deze druk resulteerde ook in de eerste kansen van Blankenham. Marco, Patrick en Daniël hun pogingen gingen naast of werden gered door de doelman. Het dichtst bij het doelpunt kwam Blankenham toen Kees Geschiere een corner goed verlengde; deze poging spatte helaas uiteen op de lat.
Op slag van rust viel het eerste doelpunt van de wedstrijd. Een goed aangesneden corner van Oosterstreek kon vrij binnengewerkt worden: 0 – 1. Kort hierop volgde het rustsignaal.

Blankenham kon tevreden zijn met de vertoonde inzet, en het voelde dat er wel eens een resultaat in kon zitten tegen de ploeg die vorig jaar eindigde op een 6e plaats in de 5e klasse C. Jaco Langelaan had aangegeven door pijntjes 1 helft te willen spelen. Hij werd vervangen door Jeffrey Assink in de tweede helft.

Deze wissel pakte goed uit; door enkele wisselingen in de opstelling begon Jeffrey voorin en Oosterstreek kon nauwelijks vat krijgen op hem. Blankenham kon door blijven drukken, maar moest toch op blijven passen voor enkele gevaarlijke tegenaanvallen van Oosterstreek.
Na een uur spelen kwam de tweede goal van de wedstrijd, een voorzet vanaf de rechterkant kon ingeschoten door een speler van Oosterstreek: 0 – 2. Blankenham was hier even ontdaan van, maar probeerde toch het spel te spelen wat trainer Simo Jongsma voor ogen heeft.
Het harde werken loonde zich, na goed druk zetten van Blankenham werd Kees Geschiere op het randje van de 16 bereikt met een voorzet vanaf de rechterkant. Hij ontdeed zich van zijn tegenstander en schoof met een bekeken bal de 1 – 2 in de verre hoek.
Dit doelpunt bracht nieuwe energie en er brak een fase aan dat de 2 – 2 kon vallen, helaas ontbrak het aan scherpte in de afronding of in de (laatste) passing.

Een kwartier voor tijd werd Mark Braad vervangen door Ramon Mulder. Marco Gerards probeerde na 80 minuten de aanval te bereiken maar deze bal werd geblokt door een speler van Oosterstreek, het had veel weg van hands, maar scheidsrechter Kremer floot niet. Ondanks dat vele spelers van Blankenham een handsbal claimde. Het ontbrak hierdoor een moment aan scherpte waardoor Oosterstreek met een goede aanval binnen 3 passes bij het doel was; 1 – 3.

In de slotfase werd het niet meer spannend. Blankenham was moegestreden en Oosterstreek speelde de wedstrijd goed uit waardoor de 1 – 3 ook de eindstand was.
Na afloop was Simo Jongsma, ondanks de uitslag, tevreden over het vertoonde spel en inzet. Dit liet hij weten in een interview aan Radio 527.

Volgende week zondag om 14.00 uur speelt Blankenham een lastige uitwedstrijd tegen FC Oldemarkt, wat uitkomt in de 3e klasse D en als favoriet gezien kan worden in deze poule. FC Oldemarkt won de eerste wedstrijd met 0 – 3 van De Blesse. Hopelijk tot dan!


ARCHIEF 2015 en ouder

Blankenham – Uffelte                                   8 november 2015
In het begin ging het aardig gelijk op. Blankenham kreeg kansen. Zo had Patrick een schot op het doel. Maar de keeper kon er nog net bij. Ruben ving de bal op en probeerde het nog een keer, helaas ging de bal toen achter. Kees kreeg de bal nabij de 16. Hij kapte, draaide en kapte nog een keer en toen…. Was hij de bal kwijt! Blankenham kreeg een vrije trap en Arno nam hem. Dit werd echter een vangbal. Uffelte had een mooie aanval. Maar het was nog al rommelig in ons doelgebied en een stom balletje rolde tussen de paal en onze keeper Rick door over de lijn. Dus 0-1. Uffelte speler ging nogal mal tekeer op het veld. De scheids vroeg hem toen of hij last had van vallende bladeren.. Geweldig!! Rust… Hendrik kwam in de buurt van het doel van Uffelte en loste een schot met zijn rechtervoet. Helaas ging de bal achter. Symo de trainer vroeg aan Hendrik of hij dit goed had gezien met z’n rechter voet?? Waarop Hendrik antwoordde dat hij gewoon tweebenig was!! Blankenham ging weer in de aanval en wij dachten dat Ruben hem zou zetten. Maar niks van dat alles. Dylan kreeg nog weer een kans, maar ook deze keer ging de bal niet over de lijn. Uiteindelijk werkte Hendrik hem in het netje, prachtig, 1-1. Hendrik had een ingooi. Hij wierp de bal naar Kees die vocht er om en gaf uiteindelijk toch nog een voorzet. Dylan pikte hem op en schoot de bal strak in het netje, 2-1!! Uffelte begon wat te mopperen, dat is meestal geen goed teken. Dus toen Patrick een balletje richting het doel van Uffelte. Deze werd door gekopt door een tegenstander, dus pikte Patrick hem weer op en schoot hem strak in het doel, 3-1. Jeroen kreeg tegen het einde van de wedstrijd nog een vrije trap, maar helaas ging deze naast.
Eindstand: 3-1
 

Blankenham - Diever-Wapse                        18 oktober 2015
Blankenham begon gelijk goed, direct in de aanval. Helaas was het schot van Dylan iets te hard! Ook Ruben kreeg een mooie kans, maar raakte de bal verkeerd. Dus ging deze achter. Hendrik stond bij ons onder de lat. Wij verdachten alle Donkertjes er al van dat ze iets met die lange benen konden doen, zoals uitschuiven en zo!! Nu kwam dit wel heel goed van pas, want op een of andere manier tikte Hendrik de bal toch nog op tijd weg. Zij kregen een corner, maar dit was voor Hendrik een makkie! Hendrik had niet veel later weer een prachtige redding. Wij dachten dat hij door deze actie geblesseerd was geraakt. Hij bleef op de grond zitten en trok z’n keepershandschoenen uit. Wij langs de lijn al bedenken wie hem moest gaan vervangen… Maar gelukkig bleek hij z’n veters opnieuw te moeten strikken! Poehé…. De corner van Diever – Wapse werd niets, de bal ging al achter. Blankenham kreeg het erg druk, vooral in ons 16-meter gebied. Hendrik lag haast in een spagaat, maar de bal rolde er net onderdoor, dus jammer maar het telde wel, 0-1. Normen mopperde al een poosje, maar nu werd het ernst! Hij kreeg een tikje en ging volledig door het lint! De nummer 5 van Diever – Wapse en Normen moesten beiden met rood het veld verlaten. Ach hoorde ik langs de lijn, hebben de beide teams iets meer ruimte!! RUST… Toen we na rust weer op het veld aankwamen hoorden we dan Patrick een mooie voorzet had gegeven op Ruben. Die scoorde de gelijkmaker, 1-1. Maar niet veel later werd dit weer teniet gedaan door Diever – Wapse, 1-2. Toen kregen we een heel lullig doelpunt om de oren, maar ja die tellen ook, 1-3. Hendrik grabbelde bij weer een schot de bal net op tijd op. Was wel even spannend! Maar niet veel later was het alsnog raak, 1-4.  Hendrik maakte er een spelletje van! Na een paar keer de bal te hebben uitgetrapt, werd hij echter onderschept door de spits van Diever – Wapse. Die schoot met een mooi lobje raak, 1-5. Daniel werd gewisseld en Kees kwam erin. Blankenham kreeg een corner, maar ook hier ging het niet goed. De bal was achter! Half naakte kerels in het veld!!!Dus mensen: Jullie hebben wat gemist!! Volgens mij is dit geel!! Volgens de toeschouwers keek hij wel zeer verlokkelijk naar mij, maar dat heb ik ff gemist!! Uitgesproken kans voor Blankenham!! Knap hoor dat je die dan ook nog kan missen!! Niet veel later nog zo eentje! Patrick kon ‘m eigenlijk niet missen, maar toch!! Mark geblesseerd en Michelle was de verzorgster. Wie wil dit nu niet??
Eindstand: 1-5


Blankenham – Wapserveen                            4 oktober 2015

Dit was m’n eerste wedstrijd die ik kon zien na de zomerstop! Druk geweest met de Monumentendagen en daarna ging m’n zoon verhuizen.. Daar boven op begaf m’n computer het en moest ik op zoek naar een nieuwe vorm van pc. Dus nu aan de laptop! Nou das wel even wennen. Die vertoonde gelijk binnen een maand kuren dus weer terug met het hele spul. Maar afgelopen zaterdag was hij dan in orde. Dimar zou even Windows tien installeren. Nou dat even kunnen we wel achterwege laten. Dus zijn we gezellig bij de voetbal wedstrijd beland. Had nog papier en een pen in de zak dus ik was er helemaal klaar voor. Op het veld aangekomen was er aan beide kanten nog niet gescoord. In het begin ging het aardig gelijk op. Blankenham had dank zij Rick, onze keeper, het doel nog steeds leeg kunnen houden. Maar het voelde de druk wel toe nemen. Onze jongens kwamen dan uiteindelijk ook een keer in hun doelgebied en sleepte er een corner uit. Helaas ging deze gelijk achter. Blankenham begon ineens meer druk te zetten. De voorzet werd gegeven en Marco scoorde 1-0. Blankenham rook zijn kansen en Dylan loste een schot op het doel, deze werd door de keeper weg gewerkt. Dylan onderschepte de bal en in tweede instantie schoot hij wel raak, 2-0. Mooie voorzet van Normen op Dylan en die poeierde hem er strak in, 3-0. Rust… De toeschouwers maakten zich toch nog wel wat zorgen. Zo hoorde ik dat de spelers van Blankenham de tweede helft het vaak laten afweten. Dus zo’n drie nul voorsprong was nog geen overwinning! In de rust toch maar even gekeken hoe ver de installatie was gevordert. Niet ver genoeg dus maar weer richting het voetbalveld. De toeschouwers bleken gelijk te krijgen. De stand was inmiddels 3-2. Wapserveen rook dat er meer in zat. Maar Rick stopte de corner en gaf de bal mee aan Normen. Die schoot de bal voor en Dylan scoorde zijn derde goal deze wedstrijd. De stand is nu 4-2. Bij weer een aanval van Blankenham werd Dylan onderuit gehaald en kregen wij een vrije trap net buiten de 16. De vrije trap werd genomen door Patrick en die zat er strak in, 5-2. Ruben gaf een mooie voorzet en Aron maakte het koelbloedig af, 6-2. Ruben werd in de 16 onderuit gehaald dus penalty!! Jeroen nam hem, had volgens de toeschouwers nog nooit een penalty gemist. Nu wel want de keeper stopte hem in eerste instantie, maar Jeroen was scherp en schoot de tweede keer wel raak, 7-2. Het was een leuke wedstrijd om te kijken. Wapserveen had wat meer pech. Blankenham daar in tegen kreeg vleugels..
Eindstand: 7-2
 

Seizoen 2014 -2015


Blankenham – Mildam                           29 maart 2015
Toen wij op het voetbalveld aankwamen stond we al met 0-1 achter. Er was door Mildam al in de eerste minuten gescoord, dus we mogen aannemen dat Blankenham nu ook wakker is!!Er was wel tumult, bleek er een speler van Mildam zwaar geblesseerd te zijn. Dokterspost en ambulance erbij!! Bleek dat de speler de knie uit de kom had. Geen pretje lijkt mij! Ik was nog druk bezig met alle details toen wij de tweede om de oren kregen. Dus binnen no time 0-2, dat beloofde nog wat… Mildam ging weer in de aanval en haalde er een corner uit. Het was een drukte van jewelste in ons doelgebied en de bal werd al grabbelend en stotterend wel. toch over de lijn gewerkt, 0-3. Hendrik die ons doel verdedigde moest er nu toch ook flauw van zijn toen nummertje vier viel!! Want de verdediging was ver te zoeken!! Blankenham kreeg zowaar een corner maar helaas werd deze niet benut!! En toen viel er aan de andere kant nummertje vijf, 0-5. RUST… Het fluitsignaal was nog maar net weg toen nummer werd gescoord, 0-6 Normen redde de eer van Blankenham, 1-6 Maar bij de return was het weer raak voor Mildam, 1-7 Jeroen maakte na de aanval van Blankenham de tweede treffer voor ons. Maar Mildam rekende er gelijk weer mee af, 2-8. Tot overmaat van ramp kregen wij nog een penalty tegen, 2-9 Uiteindelijk scoorde Mildam nog een keer, 2-10. Jammer, als wij net als Mildam al onze kansen zouden benutten…
Eindstand: 2-10 

Blankenham – Lange Zwaag                    23-11-2014

Zo werden de tegenstanders geïntimideerd door onze Johan!!! Het heeft echter niet mogen baten… Er werd wel hartelijk om gelachen!! Het eerste kon er net geen puntje uithalen, als was het een helespannende wedstrijd.
Eindstand:2-3
Blankenham – Westhoek                         12-10-2014
De westhoek scoorde en bij die actie blesseerde Dylan zich! Onze keeper had z’n arm uit de kom!! Dus die naar de dokterspost en Hendrik onder de lat! )-1. Een poeier van de Westhoek strak in de bovenhoek, 0-2.Richard kreeg een mooie kans maar zijn schot ging maar net over! Niet veel later kreeg Jeroen een kans, maar ook deze werd niet benut. Berend kreeg de bal en scoorde wel, dus 1-2. Jurrie kreeg de meeste ballen, omdat hij bij de corner vlag stond te kijken. Iedereen schreeuwde dan ook: “Wissel!!” Rust…Melvin mocht niet onder de lat omdat hij niet op papier stond! Dus bleef Hendrik onze hoop en toeverlaat!! Raar rol balletje en die krulde alsnog in het doel, dus 1-3. Jeroen en Berend samen naar voren, Berend ’s schot ging jammer genoeg naast. En toen werd er op een wel zeer lullige manier 1-4 gemaakt. Hij telde wel!! Jeroen kreeg een opgelegde kans, maar presteerde het om te missen!! Hoe mooi wil je de ballen hebben??? De scheids hoort volgens mij toch te fluiten als de keeper gevloerd ligt. Maar dat deed hij niet dus was het wel erg makkelijk scoren voor de Westhoek, 1-5. Zielige vertoning!!Hendrik dook wel naar de bal, maar de bal rolde onder hem door toch nog in het doel, 1-6. Westhoek scoorde weer, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel! Maar niet veel later werd het toch nog 1-7. En het werd zelfs nog 1-8. Hendrik had het doel kranig verdedigd, daar lag het niet aan…
Eindstand: 1-8

Blankenham – Blauwhuis                             7-9-2014

Bij aankomst was de stand nog 0-0. Maar Blauwhuis kreeg een corner, gelukkig werd deze niet benut. Alleen onze keeper trapte de bal niet goed uit. Deze werd door Blauwhuis onderschepte en voor gegeven. Hier rolde dan als nog het eerste doelpunt tegen uit, 0-1. Vrije trap voor Blankenham, helaas raakte Richard de bal te zacht. Blankenham weer in de aanval. Berend trapte de bal voor en de verdediger van Blauwhuis hielp ons een handje dus stond het weer gelijk, 1-1. Normen kreeg een bal recht in het gezicht. Wat schetste mijn verbazing??? Zie ik Renate met de waterzak het veld oprennen!! Bleek dat de club haar hadden gestrikt om dit seizoen als verzorgster op te treden!! Goed bezig Renate!! Nou het helpt volgens mij wel, een paar vrouwenhanden die de pijn verzachten, Normen stond dan ook weer binnen no time!! Dit keer hielpen wij Blauwhuis aan een doelpunt. Na een corner die werd genomen door Blauwhuis hielp Jeroen M. Blauwhuis aan een puntje. Jammer, maar kan gebeuren, 1-2. RUST… Wij kregen al vlot de eerste corner, helaas konden we er geen puntje bij scoren. Blankenham kreeg even later zelfs vier corners op rij. Maar geen van allen veranderde de score! Hoeveel kansen hebben we nog nodig??? De spits van Blauwhuis liep zo door onze verdediging heen, dus 1-3. Mark was door gebroken maar werd vast gehouden door de verdediger van Blauwhuis, die kreeg geel en wij een vrije trap. Helaas ging de bal ver over!! Bij een aanval van Blauwhuis was Dylan kansloos, dus 1-4. Niet veel later werd het elfs 1-5! Tjardo, die de hele wedstrijd veel werk verzette kreeg ook geel! Hij zou geduwd hebben. De scheids, we kennen hem inmiddels, liet weer eens lekker lang doorspelen. Dus toen het spel en de spelers er een beetje uit waren, floot hij af.
Eindstand: 1-5

Seizoen 2013 -2014


Blankenham – Willemsoord                      11-5-2014

Het was vandaag Moederdag, dus ik heb de wedstrijd niet live gezien. Maar hoorde dat de jongens keurig revanche hebben genomen!! Het stond de eerste helft achter met drie doelpunten. Maar na rust hebben ze zich terug gevochten. Ze hebben de wedstrijd winnend afgesloten met een eindstand van 4-3. KLASSE!!! Dit geeft toch een goed gevoel om zo de zomer in te gaan. Volgend jaar nieuwe rondes en nieuwe kansen!!!
Eindstand: 4-3

Blankenham – Kraggenburg                      6-4-2014
Jacco was onze reserveman, niet best want hij had nog steeds last van zijn enkel. Maar bij gebrek aan spelers wilde hij zich wel opofferen, klasse!!!Mocht het helemaal raar gaan, dan konden Symo en Layo er ook altijd nog in. Blankenham maakte het Kraggenburg dit keer wat moeilijker dan bij hen thuis. Dylan, onze keeper van het eerste, houd het doel goed gesloten. Heeft dan ook een paar mooie reddingen op rij!! Randy was de eerste die een schot loste op het doel van Kraggenburg, helaas maar net naast! Kraggenburg voerde de druk op en kwamen bij ons voor het doel. De verdediging werd makkelijk uit gespeeld en zo konden ze Dylan ook makkelijk passeren, 0-1. Vrije trap voor Kraggenburg en die werd door Dylan tot een corner getikt. Later nog een keertje, maar geen van beiden werd verzilverd. Toen Blankenham in de aanval. Zag veel benen schoppende bewegings maken, maar het werd geen doelpunt. Jammer dit was wel een kans heren!!Mark hielp Kraggenburg aan nog een puntje, hij kreeg de bal verkeerd op de slop en schoot toen netjes de 0-2. Geen houden aan voor Dylan. Nou Mark nu eentje aan de andere kant graag!! Vlak voor rust kreeg Kraggenburg nog een kans. Langs de lijn werd al geroepen; Laat die man niet schieten! Hij kreeg echter genoeg ruimte dus zijn schot ging over Dylan heen in het doel, 0-3. RUST…Wij zaten nog aan de koffie toen we zagen dat Blankenham scoorde, 1-3. Later hoorde wij dat ook een speler van Kraggenburg de goal gemaakt had. Patrick kreeg ook nog een mooie kans, zijn schot ging maar net voorlangs. Jeroen kreeg een vrije trap, maar ook zijn schot ging naast. Helaas een speler brak door en Dylan kon debal niet goed wegwerken. Dus werd het in tweede instantie als nog 1-4.
Eindstand: 1-4Blankenham – Oranje Zwart            2-3-2014
Bij aankomst stonden wij 0-1 achter. Mark en Berend hebben allebei tijd om even bij te kletsen… Ria en ik moesten allebei achter de reling van de scheids. De scheids was nadien zeer tevreden. Hij glimlachte ons toe!! Nou wij vonden het minder, maar toe maar: De scheids is de baas!! Of wij nu zo’n grote bedreiging vormden?? Kan het me niet voorstellen. Vrije trap voor Oranje Zwart en die ging strak in het netje, 0-2. Rust… Direct na rust ging Oranje Zwart weer in de aanval en onze verdediging was ver in de minderheid, dus 0-3. Er was geen houden aan het werd zelfs 0-4 en Normen hielp ze nog een handje door de 0-5 te scoren. Maar eerlijk is eerlijk; de bal zat er strak in, daar kon geen keeper meer iets aan veranderen..
Eindstand: 0-5Blankenham – Kuinre                        2-2-2014
Het weer leek niet verkeerd, dus hupla richting het voetbalveld. De thuisderby stond op het programma. Hopelijk pakken we vandaag dan de punten. Het was erg druk langs de lijn! Zo bleken er mensen hetzelfde idee gevat te hebben. De wedstrijd ging aardig gelijk op. Wij maar ook Kuinre kregen kansen, maar tot nu toe nog geen doelpunten. Na weer een paar mogelijkheden voor Blankenham om te scoren, was het Kuinre die het eerste doelpunt maakte. Ja, dat is haast de gulden regel.. Dus 0-1. Vlak voor rust mocht Patrick een vrije trap nemen. Ik zei dat hij er van mij wel in mocht!! En wat denk je…. Ja hoor, Patrick schoot de bal mooi in de kruising van ver. Iedereen lachen want dit was volgens iedereen de enige keer en ook tevens de laatste keer dat iemand naar mij luisterde!!! Gelukkig 1-1!! Dit was wel een terechte stand zo vlak voor rust. Jaco moest zich gaan warm lopen. “Nu nog?”; was zijn reactie. Hij moest zelfs het veld nog in, stond er dan ook nog geen minuut in toen het rust signaal klonk. RUST….. De tweede helft ging eigenlijk hetzelfde als de eerste. Met als verschil dat Kuinre wel erg veel pech had. Een paar ballen op de lat en een paar tegen de paal. Maar ook voor Blankenham ging er eigenlijk ook veel mis. Beide teams konden er geen punten van maken, dus bleef de stand ongewijzigd. Voor Blankenham voelde dit toch wel een beetje als een overwinning. Eindstand: 1-1

Kraggenburg – Blankenham                  24-11-2013
Bij aankomst was er nog niet gescoord. Het is guur koud met de wind precies op ons gericht!! Patrick kreeg geel!! Jammer Melvin tikte de bal bij een aanval van Kraggenburg goed weg. Maar bij hij werd opgepikt door een speler van Kraggenburg die speelde hem mooi af en zo werd het als nog 1-0. Hendrik veroorzaakte een penalty, waarom is mij tot op heden nog niet duidelijk, maar hij werd wel benut, 2-0. Het werd zelfs nog 3-0 voor rust. Rust…. Kraggenburg overheerste ons elftal helemaal. Onze jongens kwamen aan aanvallen helemaal niet toe. Leden ook veel balverlies!! Melvin had een botsing met de spits, nog een beetje wonderwater stond hij weer. Patrick kreeg nog wel een mooie kans, helaas net naast! Het was voor onze jongens denk ook geen leuke pot, maar voor ons als toeschouwers zeker niet. Ze wisten er de tweede helft nog vier in ons te plaatsen.
Eindstand: 7-0Blankenham – Wapserveen 17-11-2013
Bij aankomst stond het al 0-1. Binnen de eerste minuten had Wapserveen er al eentje gescoord en wij een schot op de paal. Dit beloofde wat!! Dianca ’s grote vriend was de scheidsrechter. Hij heeft er altijd wel schik van en fluit eerlijk!! Hilco de vaste hulp stond even bij Richard te praten en vroeg toen aan mij of ik zijn vrouw was…. Nou, nee!!!! Het broertje van Normen maakte met een schot van afstand de gelijkmaker, 1-1. Rust….. Blankenham ging gelijk in de aanval en Allard v.d. W. kwam voor het doel en scoorde. Er werd gevlagd door de vlagger van Wapserveen, de scheids liet echter gewoon door spelen. Dus wij gingen er van uit dat het doelpunt telde. De scheids ging verhaal halen en toen werd het doelpunt als nog afgekeurd. Wel liepen de emoties zo hoog op dat een speler van Wapserveen geel kreeg voor een grove opmerking richting de scheids. Layo trad nu ook maar eens op, we hadden hem nog niet gehoord vanmiddag. De trainer van Wapserveen wel!! Onze jongens roken dat er een overwinning in zat. Hugo had nog een mooi schot op het doel, de keeper tikte corner. Dit werd niets. Jeroen M. loste nog een schot maar ook deze mocht er niet in. Jammer want de eerste helft ging het gelijk op, maar de tweede helft waren wij beduidend beter!!
p.s. : Nu weten wij ook waarom de scheidsrechter het doelpunt alsnog had afgekeurd!! Ans had die beste man helemaal vergeten thee te geven in de rust!! Ja, dan scoor je geen punten en het elftal moest dit nu aan de lijve ondervinden.
Eindstand: 1-1 ( Dankzij Ans )Blankenham – Westhoek 3-11-2013
Was net even Perry aan het begroeten toen het eerste doelpunt al bij ons in het netje lag, 0-1. Jeroen d L. wou de bal weg trappen maar hij ging als nog bij onszelf in de goal, dus 2-0. Jammer maar het leek of onze jongens nog nooit een bal hadden aan geraakt. Niets ging goed… Toen viel nummertje drie, ze hadden wel hulp van de wind maar toch, 0-3. Vlak voor rust onderschepte Berend de bal en Jeroen M. pingelde hem er makkelijk in, 1-3. RUST… Blankenham nam nu meer het initiatief en Hendrik kreeg een mooie voorzet en scoorde 2-3. Layo kwam na de hele wedstrijd aan de andere kant van het veld gekeken te hebben toch maar eens naar onze kant. Ik zag een gezicht wat op zware storm stond. Ik zei dat hij dan beter aan de andere kant had kunnen blijven, dat wij het graag gezellig hielden en zo.. Ik moest m’n mond houden en gelijk achter de omheining, nu luisterde ik altijd al slecht dus…Jammer maar wat onze jongens ook deden er werd niet meer gescoord! Als ze nu de volgende wedstrijd eens gelijk beginnen te voetballen krijgen ze misschien de punten eens mee!! Want ze kunnen het wel!!!
Eindstand: 2-3Blankenham – Diever-Wapse               13-10-2013
Ik ging eerst even de kruidkoek bij Wendy proeven, Dimar en Roelof hadden even voor mij gekeken en brachten verslag uit in de rust. De stand bij rust was 1-4, twee penalty een voor elk team. De onze was omdat Hendrik op zeer ernstige wijze gedwongen werd gras te happen. Roelof vond de penalty tegen ons eigen wel overbodig, maar ja de scheids beslist!! Bij ons daar in tegen was het misschien beter dat we meer gingen trainen op het afmaken. Daar scoort het bij ons nog wel eens aan. Alle ballen gingen over, naast of in het zijnet!! RUST… Ik stond net klaar met het notitieboekje in de hand, en weer rolde er bal strak bij ons in het netje, 1-5.Mooi kans helaas ging het schot van Berend op de paal!! Koos kreeg toch nog een stukje kruidkoek, had hier om gevraagd op FB. Wij Marcel, Ria, ik zijn de regen en de wind beu, dus de warmte van het dorpshuis maar op gezocht. Een reservespeler van Wapse was helemaal verkleumd en die vertelde voordat hij onder de warme douche ging, dat de stand nu 2-5 was. De penalty was gemaakt door Jeroen M. en de tweede goal door Stefan.
Eindstand: 2-5.Scheerwolde – Blankenham                       6-10-2013
Dit verslag is door Normen met hulp van meerdere voetballer gemaakt. Dit mede omdat dit tot nu toe de enige gewonnen wedstrijd was en ik hier niet bij aanwezig was. Zodoende was er ook geen verslag, dus hebben de jongens het zelf maar even gemaakt…..
De bloeddorstige wedstrijd begon om twee uur. We kwamen eerst op een 2-0 achterstand maar daar zeggen we niks van! Toen kwam er een vloeiende aanval van links, het balletje werd terug gelegd op Jeroen de L. en die komt met een weergaloos schot, 2-1was nu de stand. Daarna ging Blankenham goed voetballen. Normen kreeg de bal en gaf ‘m voor op de inkomende Jeroen M. BAMM: 2-2!! Uit de kluts kreeg Youri de bal en die kon ongestoord door lopen en die schoof de bal in de lange hoek, 2-3!! Net voor rust dacht Randy de bal naar voren te rammen maar helaas die kwam terug in onze 16. Waarna Mark het duel verloor en de spits van Scheerwolde de 3-3 kon maken voor rust. RUST…. De tweede was net begonnen en gelijk 4-3, beetje zuur zo na rust! Blankenham begon te knokken want we wouden nu wel eens winnen in onze standaard klasse@ Het harde werken werd beloond. Na een goede uitgespeelde aanval werd het balletje terug gelegd in de 16 door Bram, dat werd beheerst afgerond door Joost, 4-4. Even daarna een zeer geweldige actie van onze Brammetje, alleen op de keeper af,…. En ja geen doelpunt! Hij struikelde over de bal!!Ja dit lag aan het veld Bram!! ( Valt niet mee Pietertje!) Verder in de wedstrijd kwam onze super sup-topper Sjakie met wijn wonder sloffen! (Jaco) Ja dit was de ommekeer. Weer een zeer goed uitgevoerde aanval maakte Joost met een intikkertje de 4-5. Na deze 4-5 had Blankenham nog twee kansen. Waaronder onze Sjakie, maar die vergat te communiceren met Dani (Daniel) en samen schoven ze de bal naast! Jammer!! Daar was dan de grote kans om Sjakie onsterfelijk te maken voor het eerste! Na negentig minuten zit het er op en had Blankenham de wel verdiende drie eerste punten van het seizoen! Dit werd dan ook uitgebreid gevierd. Dit noemen ze ook wel de zes punten wedstrijd en elke keer zullen wij mannen strijden voor elke punt dat ons toekomt en gaan lekker door met het strijden!!
Eindstand: 4-5Blankenham – Oosterstreek                           29-9-2013
Bij aankomst zagen we de spelers net terug lopen naar de middenstip, dat is niet goed, 0-1. Dit werd wel erg gemakkelijk, want de 0-2 was een feit. De spitsen lopen zo over onze verdediging heen, dus 0-3. Onze doelman is een nieuw gezicht onder de lat. Stefan eruit, die had de noppen in zijn boven been staan!! Die heeft morgen nog wel pret van deze trappen!! Het werd 0-4, 0-5. Eindelijk een kans voor ons en die werd benut. Berend solo naar voren en die maakte het af, 1-5. RUST… Weer raak voor Oosterstreek, 1-6Mooie kans van Berend, helaas ging zijn schot voor open doel naast. Het was te voorspellen, dus 1-7. Vrije trap voor Berend en Simo kopte hem strak in het netje 2-7. Over de einduitslag bestond iets verwarring, misschien was het 2-8, maar dat doelpunt heb ik dan gemist. Dus houden wij het op 2-7. Geen leuke partij om naar te kijken. Niet wat de score betreft, maar het getrap en geduw van Oosterstreek was niet wat je noemt voetballend noodzakelijk!! Er zijn meerdere jongens die op maandag moeten werken!!
Eindstand: 2-7Blankenham – BEW                                             8-9-2013
De toon was gelijk gezet. De trainer van BEW had het zeg maar een beetje hoog in de bol! Het was volgens hem eigenlijk niet nodig dat deze wedstrijd gespeeld werd want ze waren in principe al kampioen! Nou, daar krijg ik altijd de griezels van, dus hoop dan ook dat ze dik aan de broek krijgen. En ik was niet de enige die daar zo over dacht! De scheidsrechter was laat!! Maar bij navraag bleek dat de eerste scheids had afgemeld en de invaller te laat op de hoogte was gebracht. Een half uur later begon dan eindelijk de wedstrijd. Het ging aardig gelijk op. Maar bij een corner van BEW kopte een speler hem toch nog raak, 0-1. Blankenham kreeg een vrije trap aan de zijkant van de 16. En zo waar die was raak, 1-1. Voorzet van Hugo op Jeroen M. en die kopte ‘m strak in het netje, 2-1. Niet veel later kwam de gelijkmaker, de bal ging strak in het hoekje, 2-2. Een speler van BEW stond wel erg vrij en dus scoorde hij vlak voor rust 2-3. RUST…. Dani eruit en Tjardo erin. Vrije trap voor BEW en die ging over onze keeper strak in het netje, 4-2. Eerst hands maar de scheids liet door spelen en daar kwam als nog een doelpunt uit, 2-5. Ik zou als ik de trainer van BEW was toch maar een toontje lager gaan zingen, want als wij al zo goed tegen gas konden geven….
Eindstand: 2-5Blankenham – Kuinre                                             1-9-2013
Bekerwedstrijd.
Youri had vast een hekel aan de verslaggever, want de bal scheerde rakelings langs mijn hoofd! Er waren toch wel andere manieren te bedenken om dit duidelijk te maken. De scheids wou hogerop komen, zo had ik begrepen. Alle pasjes moesten worden getoond voor de wedstrijd. Bij een wissel moest het pasje van die betreffende speler ook worden getoond! Ja en de pasjes van onze keeper en invaller waren er niet dus probleempje… Het publiek werd ook nog even gesommeerd achter de reling te gaan staan, dus het was allemaal wel erg serieus!! Na vele kansen van Kuinre en Blankenham waren wij de eerste die scoorden. Dani gaf een voorzet en Hugo schopte de bal koelbloedig in, 1-0. RUST…De stemming werd niet echt leuker op. Normen kreeg elke keer beste trappen en nummer 8 kreeg daarna geel. Dit mede omdat hij Hendrik ook nog eens haakte. Hier kwamen we goed weg, onze keeper kreeg hulp! De bal was bij de derde poging achter. Maar vlak voor het eindsignaal kwam Kuinre langs zij. De bal ging tegen de lat en alsnog over de lijn, 1-1. Balen!! Als de scheids nu ook punctueel op tijd had afgefloten was er niets aan de hand geweest! Dus scheids; bedankt!!
Eindstand: 1-1
Bekerwedstrijd: Blankenham – Bolsward                     25-8-2013
We zagen Rob op het reserve bankje zitten, dan is de nood volgens ons wel erg hoog!! Het zou een zware dobber voor onze jongens deze jongens kwamen uit de vierde klasse. Maar Blankenham liet zich nog niet zo maar van de mat spelen. Na verschillende kansen aan beide kanten was de stand nog 0-0. Maar bij weer een aanval van Bolsward ging de spits solo naar voren. Mark Braad probeerde hem nog te stoppen maar dit wilde niet lukken dus 0-1. Mark net terug uit Nieuw Zeeland mist nog wel iets conditie!! Minke stond te vlaggen en hij gaf geen buitenspel aan dus de volgende goal van Bolsward telde wel, 0-2. Blankenham kreeg een corner, helaas de bal ging in het zijnet. Wij, onze jongens, lieten kansen liggen, maar Bolsward niet dus die scoorden 0-3. Richard werd een beetje agressief met nummer 17 van de tegenpartij. De scheids kwam tussen beide. Dit alles omdat hij met het nodige geschreeuw onderuit ging!! De aanval werd verder afgemaakt en afgerond, 0-4. Richard M. kreeg de bal mooi voor en hij maakte het keurig af, 1-4. Rust…..Richard M. speelde de al terug op Jeroen M. en die poeierde hem mooi in het netje, 2-4. Jeroen kwam met de bal voor de goal van Bolsward. Hij gaf ;m keurig af aan Hendrik, die schoot de bal echter rijkelijk over!!! Ook een kunst hoor!! Rob had een dubbele functie; reserve speler en ballen jongen!! Ik kon er niets aan doen, maar Jeroen M. gleed sierlijk, vlak voor mijn ogen, languit op de mat!! Ik moest er dus smakelijk om lachen, het commentaar was niet van de lucht!! Tjardo eruit en Allard erin. De verdediging deed er alles aan maar het mocht niet baten 2-5. Richard M. eruit en Rob erin. Vanuit een corner scoorde Bolsward in tweede instantie raak, 2-6. Even daarna weer een corner voor Bolsward en weer raak, 2-7. Patrick kreeg een vrije trap. Hij nam hem in één keer, de keeper tikte hem achter. Uit de corner kwam helaas weer geen doelpunt. Jeroen M. solo naar voren alleen de keeper pikte de bal, hield hem klem vast! Hendrik gaf de bal voor en Jeroen de L. poeierde hem strak in het netje, 3-7. Was een leuke pot voetbal om naar te kijken…
Eindstand: 3-7.


Oefenwedstrijd Nij Beets – Blankenham                            18-8-2013
We hadden weer een nieuwe speler in ons midden,; Dennis de Wit. Zoon van Richard de Wit, heeft vroeger ook bij Blankenham gespeeld. Melvin Mijnen stond bij ons onder de lat. Ria en ik zijn de enige toeschouwers deze middag. De wedstrijd ging aardig gelijk op. Hugo kreeg een vrije trap en Stefan nam hem. Zijn schot ging maar net naast. Blankenham voetbalt in ieder geval beter dan vorige keer! Dimar onderschepte de bal en gaf ‘m door aan Hugo. Die tikte ‘m door naar Stefan. Zijn schot leverde Blankenham een corner op, helaas werd hieruit niet gescoord. Vrije trap voor Blankenham. Patrick nam hem en Stefan schoot op het doel, helaas dit werd een vangbal. Weer een mooie kans voor Blankenham,. De bal werd maar nipt van de lijn gehaald. Rust…Youri eruit en Randy erin. Normen eruit en Jelco erin. Gelijk in de eerste minuut van de tweede helft kwam Blankenham in actie en Patrick trapte de bal door naar Stefan. Die scoorde nu wel raak, 0-1. Nij Beets deed er van alles aan om op gelijke hoogte te komen. Maar tot nu hielden we goed stand. De scheidsrechter liet nu toch wel erg lang door spelen. En waar wij al bang voor waren gebeurde! Een aanval van Nij Beets werd toch nog verzilverd. Toen kon de scheids ineens wel fluiten….
Jammer hoor, wij hadden deze zege meer dan verdiend!!
Eindstand: 1-1.


Oud Blankenham – Oud Heerenveen.                            16-08-2013

   Hoofdsponsor:
   Buienradar:

© VV Blankenham 2022 | website : Alstro Media