Archief_Verslagen 2de

Blankenham 2 – Old Forward 3                        6 december 2015
Ik moest eerst even iets in het dorpshuis afgeven, maar we waren niet veel te laat. Toch was de stand inmiddels 1-1!! Dus een voortvarend begin! Ik dacht dat we tegen Darp moesten, kreeg dus gelijk commentaar dat ik me in het vervolg beter moest voorbereiden. Van Johan natuurlijk!! Maar de wind is deze morgen een derde tegenstander voor beide teams.. Bij hoge ballen krijg je heel onverwachte effecten. Blankenham speelde de eerste helft met de wind mee, dus als ze wilde winnen moesten ze in de eerste helft een flinke voorsprong opbouwen. Blankenham in de aanval en Danny gaf een mooie voorzet op Damian en die maakte het koelbloedig af, 2-1. Henry v.B. stond de eerste helft ook in het veld en veroverde de bal en gaf hem voor. Danny schoot de bal richting doel, helaas ging deze net naast. Niet veel later kreeg Danny weer de bal door een mooie voorzet. Nu ging de bal wel snoei hard in het netje, 3-1. De wind zorgt echt voor verrassende elementen, zo is het uittrappen van de bal soms levens gevaarlijk! Normen nam de bal mee naar voren maar zijn schot ging helaas ver over! Randy verspeelde de bal, vocht er om met positief resultaat. En ging solo richting de 16. Zijn schot stuiterde af op de lat en Damian ving hem op. Hij kwam in de positie om een schot te lossen en ja hoor, raak!! Zo werd het 4-1. De tegenpartij begon wat te mekkeren en de stemming werd er niet gezelliger op zeg maar. Het kwam zelfs tot een opstootje tussen Danny en een tegenspeler. Zij kregen beide geel en moesten allebei tien minuten langs de kant de wedstrijd bekijken. Simo was onze scheidsrechter, hij deed het goed. Al was Old Forward het op dit moment niet erg met hem eens!! Danny sputterde nog wel een poosje na, had het vanmorgen niet echt op zin. Gelukkig floot Simo niet veel later voor rust! RUST… Wij hadden nog een extra bakkie koffie bij Jannie, dus kwamen weer iets later langs de lijn. De stand was inmiddels 4-2!! Randy en een tegenspeler dolden iets te hardhandig langs de lijn. Het gebeurde vlak voor onze neus, dus kregen beiden ook tien minuten straf. Dus langs de kant konden ze mooi even afkoelen. Even later moest Randy zich melden bij de scheids, omdat hij de aanvoerders band droeg werd mij verteld.. Nou ja verder heb ik geen idee, zal me er toch eens in verdiepen.. De wind hielp Old Forward aan een goal. De bal lag zo goed als stil na het werk van Jacco, onze keeper. Maar de wind rolde hem alsnog over de lijn. Een knullig doelpunt maar telde wel, 4-3. Danny kreeg de bal van Jeffrey en hij schakelde de keeper daarbij koelbloedig uit. Zo scoorde hij de 5-3. Er waren nog verscheidene pogingen om de stand te veranderen, maar geen van allen werden omgezet in doelpunten. Simo blies de wedstrijd stipt op tijd af, mede door het gemor van de tegenstander. Maar deze punten pakken ze ons niet meer af!!
Eindstand: 5-3.


Blankenham 2 – Steenwijkerwold 3                  11 oktober 2015
Sacha stond vanmorgen onder de lat! Blankenham stond goed te voetballen maar ze maken de kansen die zij creëerden niet af!! Steenwijkerwold daar in tegen wel! Het was net of er geen spelers van Blankenham in het veld stonden. Ze liepen zo overal door heen richting het doel en daar was zelfs Sacha niet tegenop gewassen, 0-1. Layo werd onderuit gehaald en bleef liggen. Even later stond hij gelukkig wel weer overeind. Het schot dat door Steenwijkerwold in deze warrige toestand werd gescoord telde wel, dus 0-2. Peter was vanmorgen onze scheidsrechter! Blankenham kreeg een vrije trap mee, hieruit werd het een corner. Maar ook deze ging niet in het netje. Steenwijkerwold ging even voor de rust nog maar eens weer in de aanval. Het is echt net of er geen verdediging bij ons aanwezig is! Ja er staan wel een paar mannetjes maar die doen niets! Dus hupla 0-3.!! Daar kan een keeper toch ook niks mee!! RUST… Even bleef het aardig rustig in ons doelgebied. Maar bij weer een schot op Sacha schoot hij de bal weg. Dit ging helaas gigantisch mis. Een tegenspeler pikte hem op en met een mooi lobje over Sacha heen strak in ons netje, 0-4. Lullig doelpunt, maar ja hij telde wel! Onze jongens moeten toch maar eens een keertje komen trainen, dan leren ze de bedoeling van het spelletje weer…
Eindstand: 0-4


Seizoen 2014 -2015RKO 3 – Blankenham 2                            12 april 2015
We moesten vanmorgen om twaalf uur voetballen, dus kwam wel goed uit! Na lekker rustig aan gedaan te hebben waren we precies op tijd bij het veld in Rutten. Johan zat helemaal alleen in de dug-out. Wij waren dus tot nu toe de enigste supporters. Gelijk aan het begin kreeg RKO de bal voor. Deze werd in eerste instantie gestopt, maar niet veel later was het als nog raak, 1-0. Onze keeper Boaz is niet zo heel groot, maar deed wat hij kon om het tij te keren. Helaas. Even later lukte het Boaz wel, dat viel de spits van RKO een beetje tegen en liet dit dan ook horen. Toch lukte het hem later wel, door de bal helemaal in de boven hoek te schieten. Over onze keeper heen strak in het netje, 2-0. Een poeier van een schot van ver en in een keer raak, 3-0. Als ze nu dachten dat het prijs schieten zou worden, hadden ze het mis! Inmiddels arriveren Marcel en Ria ook op het veld, dus toch nog wat toeschouwers. Boaz stopte menig aanval en liet niet met zich sollen. Een kans voor Blankenham uit duizenden! Maar Richard miste hem! De bal rolde keurig voorlangs, is ook een kunst… Mooie plek voor een vrije trap voor ons. Jeroen de L. nam hem, maar als dan niemand een voet uitsteekt, rolt ’t ie zo als gebeurde, gewoon voorlangs. Bij ons werd het doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. Kees Jan, ons vlagger was niet zo snel, blessure aan de kuit, dus telde hun goal wel, 4-0. Vreemd Blankenham kreeg eindelijk een mooie kans en toen floot de scheids het rustsignaal.. Apart hoor! RUST… ( Johan vond de scheids toch al twijfelachtig en nu ben ik het helemaal met hem eens. Het tenue stond ons ook al niet aan, dus…) De samenstelling was iets verandert, dus hopelijk kwamen er nu wat meer kansen voor ons. Maar het liep even iets anders.. Bij weer een aanval van RKO hielp Marty hen een handje, dus was de stand nu: 5-0. Blankenham kwam zowaar toch nog in het doel gebied van RKO en Randy maakte het af. De eer was gered, 5-1. Het werd nu wel erg gemakkelijk voor de spitsen van RKO. Er was bij ons geheel geen verdediging meer. Boaz kon het alleen niet tegenhouden dus liep de stand al vrij snel uit naar 12-1. Ruben kreeg 2 kansen op rij, maar kon ze niet verzilveren. Tegen het einde had ik het doelpunt voor RKO al geteld, maar het bleek dat de bal achter was geweest. Maar niet veel later was het wel weer raak, 13-1. Corners voor Blankenham en RKO werden niet meer omgezet in doelpunten. Jeroen was geblesseerd dus moesten onze jongens nog even met tien man spelen.. Jammer maar in ons team was weinig spel te zien…..
Eindstand: 13-1
Blankenham 2 – FFS 3                                  5 april 2015
Het was vandaag eerste Paasdag, dus werden er afgelaste voetbalwedstrijden in gehaald. Vandaag stond Vegelingsoord op de agenda. Wij zaten al langs de lijn toen wij te horen kregen dat we al een doelpunt achter stonden. 0-1. Niemand kon me er verder is over vertellen.. Er werd wel gevlagd ,aar onze scheids negeerde dit dus scoorde FFS met een mooi lobje over onze keeper wel, 0-2. Blankenham ging het toch proberen en Jelco maakte het keurig af, 1-2. Vanuit een corner scoorde FFS gelijk weer, dus 1-3. Jeroen M. stond bij ons onder de lat en Peter O was onze scheidsrechter. Eerst rolde de bal voorlangs, Richard onderschepte hem en schoot nu wel raak. De bal strak in het netje, 2-3. RUST….Raymon stond erin voor Jelco. Allard stond nu onder de lat en Jeroen als spits. Blankenham kreeg verscheidene kansen op rij, maar geen van alleen werden in punten om gezet. Ja en dan gaat de gouden regel weer i werking! FFS in de aanval en die maakten het wel af, 2-4. Niet veel later, 2-5. Toen nog een goal vanuit een corner, 2-6 Jeroen M. kreeg ook nog een mooie kans, dus was de wissel misschien toch nog niet zo raar. Jeroen de L. scoorde geheel onverwachts de derde treffer voor ons, 3-6 Dimar kreeg ook nog een prachtige kans ,helaas ging de bal net over. Allard was nog niet terug van zijn verdedigende actie. Dus het doel was leeg, gelukkig ging de bal naast!! Helaas was het even later wel weer raak, 3-7. Jeroen M kreeg de bal mee en scoorde zo de 4-7. Jammer dat ze deze pot hebben verloren, was niet nodig geweest!!
Eindstand: 4-7
Blankenham 2 – Kuinre 2                 30-11-2014
Het was akelig koud vanmorgen, gelukkig was er nog een plaatsje voor mij in de dug-out. Marcel mopperde wel dat hij nu een koud plekje weer warm moest maken!! Ik was er blij mee, want er stond een gure wind vanmorgen! Blankenham en Kuinre ging in het begin aardig gelijk op. Maar toen werd er onverwachts toch nog gescoord uit een corner van Kuinre, 0-1. Jammer!! Jeroen kwam even kijken bij het tweede en werd gelijk gebombardeerd tot ballenjongen!! Nou daar zal die blij mee geweest zijn! Er zijn verschillende voetballers met handschoentjes aan, begrijpelijk!! Dit was geen overbodige luxe!! Bert kreeg een prachtige kans. Alleen zijn schot was zo zacht dat de keeper alle tijd had om hem te pakken! We wachten nog steeds op dat beloofde doelpunt Bert!!!! Henri werd gemeen onderuit gehaald en die speler kreeg geel en moest het veld tien minuten verlaten!! Uit onze vrije trap werd niet gescoord! Mooie aanval van Blankenham en Hugo maakte de gelijkmaker, 1-1. Henri kreeg niet veel later weer een mooie kans, alleen zijn schot eindigde als een vangbal! De speler van Kuinre kon zo doorlopen, zelfs in de 16 werd hij niets in de weg gelegd, dus 1-2. Rust…. Toen ik weer op het veld aan kwam was de stand inmiddels uitgelopen naar 1-4. Wij waren even wezen kijken bij Allard thuis en toen wij dus op het veld aankwamen was er net het vierde doelpunt gescoord! De derde was al gelijk na rust gevallen! Ik hoorde dat er ook nog een doelpunt van Kuinre was afgekeurd, omdat de bal over de achterlijn was geweest! Rob floot, zo vonden de toeschouwers wel een beetje ter wille van Kuinre. Nou hij kon daar ook beter gaan wonen!! Vrijwilligers voor de verhuizing zijn er genoeg!! Al met al een leuke wedstrijd om te kijken en een leuke sfeer langs de kant. Ondanks de kou!!
Eindstand: 1-4


FFS 3 – Blankenham 2                           23-11-2014
Vegelingsoord was de eigenlijke bestemming deze morgen! Maar hun veld lag overhoop voor grondig onderhoud, dus speelden ze de wedstrijd bij ons!! Nou hier had ik geen moeite mee!! Sacha had al vele super reddingen voor Blankenham, maar dit rare balletje rolde net langs hem heen in het hoekje, 1-0. Ook Allard kon dit niet stoppen. Voor Sacha onhoudbaar, dus de bal ging gelijk een kogel in de bovenhoek, 2-0. Sacha had nog een prachtige redding en Jeroen met een omhaal de bal over de goal van ons, dus corner. Gelukkig werd hier niet uit gescoord! Rust…Henri had last van z’n knie dus was gewisseld. Hij had hem ingesmeerd met paardenrenvet zie hij?!!?? Het had niet echt geholpen!! Verkeerd verdedigd door onze mannen dus 3-0. Toen was het alweer raak voor FFS, 4-0. Wij hadden ook wel kansen maar echt afmaken was er nog niet bij!! Bert had ook nog twee mooie kansen op rij, maar scoren ho maar!! We blijven wachten op jou eerste doelpunt Bert!!!
Eindstand:4-0  (Dit omdat het eigenlijk een uitwedstrijd was!!)


Blankenham 2 – Renado 5                     9-11-2014
Peter Oosterkamp was onze scheidsrechter deze morgen. Het ging volgens mij helemaal goedkomen want we hebben een zeer zware reservebank!! Sacha was weer terug na een rugblessure en stond ons doel te verdedigen. Randy kon vanmiddag niet dus speelde met ons mee. Hij kreeg dan ook een mooie kans, zijn schot werd helaas een vangbal! Raymon kreeg de bal mooi voor van Ricard, maar na wat gekrabbel door de keeper van Emmeloord had hij hem toch nog voor hij over de lijn ging. Dimar gaf de bal mooi voor op Richard en die schoot met een mooi lobje over de keeper raak!!! Jammer er was gevlagd voor buitenspel, dus telde de goal niet!! Mooie voorzet van Richard maar er stond niemand om hem erin te tikken, leverde wel een corner op. Helaas kwam ook hier geen doelpunt uit! Arno had een mooi schot op het doel, ook dit werd een vangbal! Het volgende schot van Blankenham ging maar nipt over! Bert ging ons verrassen. Hij zei dat hij ging scoren!! Nou we willen ons graag laten verrassen dus kom maar op….. Rust…. Toen wij weer op het veld aankwamen, onze koffiepauze duurde iets langer dan voor de spelers… Was de stand inmiddels al opgelopen naar 0-3. Dus wij maar eens nadere inlichtingen ingewonnnen. Bleek dat ook Blankenham wel kansen genoeg hadden gehad, maar geen scores.. Ja, dan gaat het vaak aan de andere kant wel!! Zo hadden Bert?!? Jazeker en Dimar, Richard alle drie prachtige kansen laten liggen. Lullig doelpunt, maar telde wel! Dus nu stond het 0-4. Bert en Dimar voor het doel, helaas zat de keeper ertussen!! Richard was door gebroken en scoorde het ere-doelpunt voor ons, 1-4. Maar bij deze actie had hij zich geblesseerd in de lies! Bert vroeg toen komisch: “Kusje erop???”Op het laatst gaf Dimar nog een mooie voorzet aan Johan, die kopte de bal echter nipt naast!
Eindstand: 1-4

Blankenham 2 – Kraggenburg 3                 26-10-14
Ik was nog niet geheel voorbereid op deze wedstrijd, dus moest eerst alle info langs de lijn vergaren!! Ruben had een prachtige kans gehad, zo hoorde ik. Normen stond bij ons onder de lat. Layo veroorzaakte een penalty en die zat!! 0-1.Blankenham had de bal en Youri gaf een mooie voorzet op Dimar. Die kopte de bal helaas naast! Voorzet van Marco en de bal werd in eerste instantie weg gewerkt, Henri ving hem echter op. Die bedacht zich geen moment en trapte de bal richting doel. Met een raar stuitertje ging hij over de lijn, dus 1-1!!! Poeier van afstand van Kraggenburg en die zat!! 1-2. Gerben kreeg een pracht kans! Wij, de toeschouwers hadden hem al geteld, maar het mocht niet zo wezen.. Dimar kreeg vlak voor rust nog een mooi kans, maar zijn kopbal ging naast! Rust… De stand is inmiddels 1-3. Marcel en Raymon stonden nu in het veld en Henry en Bert er naast. Die moesten met het eerste mee. Dimar en Ruben kregen mooie kansen, alleen konden ze het niet in punten omzetten. Vrije trap voor ons. Layo nam hem. Dimar kon hem echter niet goed raken, maar verdiende wel een corner. Deze werd genomen door Richard, Youri trapte de bal echter over. Jammer maar het schot van Kraggenburg zat wel, dus 1-4. Kraggenburg stond bovenaan, maar dat ze nu zoveel beter waren dan ons, zag ik in het spel er niet vanaf!! Dus jongens er is nog hoop!!!
Eindstand: 1-4.

Langweer 2 – Blankenham 2                    19-10-2014
Dit was nog een inhaal wedstrijd en begon om twaalf uur!! In het dorpshuis aan gekomen hoorden we dat ze in Langweer de aanvangstijd hadden vervroegd. Dit in verband met de wedstrijd Heerenveen - Cambuur!! Nou daar hadden wij geen boodschap aan… Dus gewoon op afgesproken tijd 
vertrokken. Blankenham in de aanval en Randy loste maar eens een schot op het doel. Dit werd helaas een vangbal! Allard kreeg een vrije trap mee en Jeroen nam hem en het schot was niet hard genoeg, dus eindigde ditook in de handen van de keeper. Wij kregen drie corners op rij, maar geen punten, is ook knap!! Randy weer een mooi schot maar de bal ging net voorlangs. Mooie kans voor Blankenham. Marco schoot de bal echter net over! Vrije trap voor Langweer, die zat wel strak in het netje, 1-0. RUST…Wij moesten op de tosti ‘s wachten maar de stand was inmiddels 2-0. Vrije trap voor ons, Dimar werd onderuit geschoffeld. Hier werd een corner uitgehaald en die werd niet benut! En toen werd het toch nog 3-0. Ondanks dat de verdediging er alles aan deed om de bal weg te werken. Dat wij niet scoorde lag ook aan het feit dat Jelco z’n hoofd niet goed had gewreven deze morgen, want de waslaag was verkeerd uitgepoetst, volgens een toeschouwer!! Langweer maakte al met al nog drie goals dus de eindstand werd uiteindelijk 6-0. En Marcel had zijn nieuwe schoenen schoon gehouden, daar was hij maar wat blij mee!!
Eindstand: 6-0

VV Lemmer 4 – Blankenham 2                12-10-2014
Lemmer begon gelijk scherp en het scoorde dan ook akelig snel de 1-0. Kars vroeg of we wel tegen het juiste team speelde… Onze verdediging werd tactisch uitgespeeld en zo werd het balletje mooi ingekopt, dus 2-0. Bij weer een aanval van Lemmer werd de bal gestopt door Michiel, maar hij lag nog plat op de lijn van de 16, dus toen was het een makkie om alsnog te scoren, 3-0. Toen floot de scheids voor rust. Maar goed ook want de gemoederen liepen iets te hoog op. Rust…Marcel stond in de verdediging, maar kopte de bal verkeerd weg. Dus werd er geroepen om water…. Ja, en waar staan de waterzakken.. Inderdaad in de kleedkamer!! Lokson sprong mis en Marcel trapte de bal niet vergenoeg weg, dus in tweede instantie als nog raak, 4-0. Randy kreeg een prachtige kans. Er zat jammer genoeg niet genoeg kracht in zijn schop, dus werd het een makkie voor de keeper. Jacco solo naar voren, alleen zijn schot werd een vangbal! Toen werd het 5-0. Zo leek het even of we met twee elftallen waren afgereisd en nu er gewisseld moet worden is er geen speler meer over!! Dus moeten we met tien man verder!! Jacco had zich geblesseerd! Een beetje vreemd geregeld!! Volgens mij kan zoiets alleen maar bij Blankenham! We kregen de zoveelste corner tegen ,maar deze ging er wel heel spectaculair in. Met een mooie omhaal schoot de spits de bal in het netje, 6-0. Jacco stond nog steeds langs de lijn dus spelen wij het laatste stuk gewoon met tien man. De waterzakken bleven ongebruikt in de kleedkamer staan.. En Marcel moest op zoek naar nieuwe voetbalschoenen. Nu dan wensen zij hem veel succes, want zwarte schoenen zijn er haast niet meer, dus we zijn benieuwd….
Eindstand: 6-0.


Blankenham 2 – RKO 3                            
28-9-2014
Toen wij op het veld aankwamen scoorde RKO net de 1-0, jammer!! Peter was deze keer weer de scheidsrechter en Sacha stond weer onder de lat!! Blankenham ging gelijk in de aanval, maar helaas… Arno, Marco en Dimar misten alle drie een kans!! Voorzet van Aron en Dimar tikte hem nu wel strak in het doel, 1-1. Vrije trap voor ons, Marco werd onderuit gehaald op een manier die niet echt door de beugel kon. Jeroen nam hem en scoorde strak in het netje, 2-1. Bij een aanval van RKO wipte Sacha de bal maar nipt over, dit was een link balletje. De corner werd niet benut. Henri Lok is de Play-mate deze morgen!! We zien een zeer groot stuk blote rug en buik!! RUST… Was maar goed ook voor sommige dames.. Mooie kans voor Jelco, maar helaas naast. Volgens Marcel moest hij in het vervolg z’n haren beter poetsen… ( Voor wie hem niet kennen, HIJ IS KAAL!!) Jacques gaf een corner weg en helaas werd hieruit gescoord, 2-2. Gelijk erna nog een doel punt voor RKO, een weggevertje, 2-3. Dimar gaf de bal mee met Marco en Jelco kreeg hem mooi voor. Maar ook deze keer lukte het Jelco niet om te scoren, de bal ging naast! Dimar kreeg een vrije trap mee, maar ook zijn schot ging over!! Vrije trap voor ons en Marco pingelde hem over het muurtje heen. Zo strak in het netje, 3-3. Bert kreeg de bal mooi voor van Jelco, maar hij kopte mis!! Onze verdediging was finaal omver gespeeld, dus stond Sacha er alleen voor, ja hoor: 3-4. RKO Stond met alle spelers haast bij ons doel en het ene schot na het andere werd gelost. Maar Sacha leek wel een acrobaat, want hij had ze allemaal!! Maar bij zijn laatste sprong kwam hij verkeerd neer. Hij greep naar z’n rug, dus er uit, maar wie moet er nu onder de lat?? Allard offerde zich op en Marcel nam de vlag over. Maar Allard totaal geen keeper ervaring kon het schot van RKO niet stoppen. De bal werd in het maïsveld geschoten en Marcel en Ria gingen samen zoeken?? Nou we hadden de stopwatch in de aanslag!! Dus zo werd het op de valreep toch nog 3-5. Deze uitslag deed niet recht aan het spelletje, maar ja soms loopt het zo.. Eindstand: 3-5.

Joure 5 – Blankenham 2                      21-9-2014
Sacha stond ook deze keer weer onder de lat! We hadden zelfs twee wissel spelers!! Wel jammer dat we zo laat moesten spelen. Onze wedstrijd begon om half een, dus moeten we het eerste missen! Joure had er zin in, maar Sacha had het eerste schot op zijn doel klem vast! De eerste goal volgde niet veel lager. De bal werd door Sacha niet ver genoeg weggewerkt, dus tikte een speler de bal alsnog achter Sacha langs in het doel, 1-0. De verdediging liep achter de spits aan, dus ja dan moet het zo wezen; 2-0. Sacha hield eerst de bal nog tegen, maar in tweede instantie ging hij alsnog in het netje, 3-0. Marco, die moesten ze vanmorgen wakker bellen, had niet zijn dag! Hij had, zo dacht ik, een mooie actie in gedachten, helaas ging de tegenspeler er met de bal vandoor en scoorde 4-0. Blankenham probeerde het nog wel, maar Joure is gewoon een paar maatjes te groot! Het begon nu op prijsschieten te lijken en binnen no time was de stand al opgelopen tot 7-0. Allard loste ook maar eens een schot op het doel van Joure, helaas tikte de keeper de bal nipt over. Een corner voor ons, bal weer achter, dus weer een corner aan de andere kant. Maar een doelpunt maken was er nog niet bij! Later hoorden we dat de bal bij de tweede corner wel degelijk over de lijn was geweest en dat een tegenspeler hem met de arm eruit gewerkt had. Maar ja, dat is achteraf…. RUST… Wij liepen weer naar het veld en hoorde van een toeschouwer van Joure dat ze al weer hadden gescoord! Als er nog eens toeschouwers zeuren dat het veld bij ons een eind moeten lopen om op het veld te komen, mag je ze naar mij verwijzen!! Want dit was toch ook een leuk tippeltje! Maar de stand was inmiddels dus 8-0. Jelco onderschepte de bal maar zijn schot ging net naast! Jelco gaf even later de bal voor en Marco loste maar eens een schot. De bal schampte de lat, jammer! En toen werd het 9-0. Arno gaf Jelco een mooie voorzet maar ook dit schot ging naast! Het werd 10-0.!! Johan schreeuwde tegen Han; ” Uithalen!! ” Nou dat deed Han! De bal ging meters over de ballenvanger! Zo had Johan hem dat niet geleerd!! Niet veel leter werd de eer gered!! Jeroen scoorde tegen het einde toch nog een doelpunt voor Blankenham. Het was wel een rommelgoal, maakte niet uit!!! Hij telde!!! 10-1.
Eindstand: 10-1

Blankenham 2 – Kuinre 3                               14-9-2014
Ook hier was nog niet gescoord toen wij bij het veld aankwamen. Sacha stond onder de lat en Marcel stond te vlaggen. Kuinre ging in de aanval. Sacha werkte de bal weg, maar in tweede instantie ging het als nog mis, 0-1. Peter O. was onze scheids deze morgen. Volgens ons was het hands, volgens Peter niet! Dus werd het doelpunt goedgekeurd, 0-2. Dit was lang geleden, maar beide Stotertjes stonden in het team en Peter als scheids?? Het derde doelpunt van Kuinre werd afgekeurd wegens buitenspel. Dimar nam de bal mee en schoot maar eens op het doel. Mooie kans maar de bal ging naast! Allard zorgde ervoor dat de bal alsnog uit ging, maar het schot dat daar uit voor kwam werd niets!! Marty kreeg de bal voor en scoorde vlak voor rust de 1-2. RUST… Allard was gewisseld voor Simo. Allard moest ook nog met het eerste meespelen. Er was hands gemaakt dus penalty tegen. En die werd door Kuinre benut, 1-3. Even later was Kuinre weer bij ons doel en ook dit keer was het uiteindelijk raak, 1-4. Het werd zelfs 1-5. Onze hele middenveld was compleet verdwenen!! Marcel en Henry kwamen erin en Jeroen en Raymon gingen eruit! Jelco kreeg de bal voor en scoorde uiteindelijk toch nog 2-5.
Eindstand: 2-5.

Seizoen 2013 -2014


Kraggenburg 3 – Blankenham 2                  4 mei 2014.
Bij aankomst was de stand al 3-1. De goal voor Blankenham weer net gemaakt door Jelco. Marco speelde 2 man uit en gaf een mooie voorzet aan Richard. Deze kopte hem echter tegen de paal, jammer!! Vele pogingen maar geen resultaat, dus toen hun spits door brak was het wel raak, 4-1.Blankenham probeerde het wel, maar het wilde nog steeds niet lukken om te scoren. De kansen kregen we wel, maar geen punten. Kees Jan was onze keeper vandaag, dus toen die gepasseerd werd, was het 5-1 Met rust was de stand al opgelopen naar 6-1. RUST… Raymon kreeg direct na rust een prachtige kans, helaas net naast! Geheel onverwachts schoot Richard van afstand de bal in het netje, 6-2. Prachtige goal!! Vanuit een rare hoek liet Kraggenburg zien dat zij dit ook konden, 7-2. Inmiddels werd het ook al 8-2. Mooie voorzet van Marco op Richard. Maar Richard gaf de bal het verkeerde effect, dus draaide hij net naast. Richard gaf even later de bal voor op Jelco, die schoot de bal keurig in het hoekje, 8-3. Maar bij de return was het weer raak voor Kraggenburg, 9-3. Toen werd het vlot daarna 10-3. Marco gaf een mooi voorzet maar Jelco kreeg hem verkeerd op z’n gladde bolletje. Dus de bal ging naast. Richard nam de tweede corner op rij en Jelco kopte hem nu wel strak in de boven hoek, 10-4. We hebben genoeg doelpunten gezien!! En als alle kansen die wij kregen benut waren was de uitslag geheel anders, zeker niet zo’n groot verschil als nu!
Eindstand: 10-4

Blankenham 2 – Scheerwolde 2                     27-4-2014
Toen wij op het veld aankwamen was er al een keer gescoord door Scheerwolde. Onterecht zo hoorde ik. Maar het precieze weet ik er niet van. Arno scoorde na een mooie voorzet van Hugo de gelijkmaker, 1-1. Rob was onze scheids deze morgen. Zo bleek dat de keeper van Scheerwolde al was uitgeschakeld na een botsing met een speler van ons. Zijn pink stond in een anatomisch gezien verkeerde stand, dus dan werd het werk voor hem wel erg pijnlijk!! Rust…. Minke ging voor ons uit richting het veld, hij zou vlaggen. Jeroen de L. scoorde gelijk na rust de 2-1. Mooie voorzet van Arno op Raymon en die maakte het koelbloedig af, 3-2. Allemaal benen met schoppende bewegingen in ons doelgebied, Melvin was volledig het zicht kwijt! Met als gevolg dat de bal toch nog over de doellijn ging, 3-2. Allard stond bij een misselijk kereltje, die hem en andere spelers al eens een tikkie hier en daar had verkocht. Nu lag Allard op de grond en trapte hij hem na, richting de edele delen. Gelukkig ging de trap in de lies. Allard bedacht zich geen moment en haalde flink uit, dus hij moest het veld verlaten. Zo ook de tegenspeler!! Vrije trap voor Blankenham. Een speler van Scheerwolde gaf commentaar en deze speler werd wel erg grof tegen onze scheids, dus kon hij na een paar waarschuwingen het veld ruimen! Het werd er niet gezelliger op dus floot Rob ook precies op tijd af, beter!!!
Eindstand: 3-2.Blankenham 2 – Steenwijkerwold.
Deze wedstrijd begon om twaalf uur, dus die had ik niet gezien. Maar de uitslag was 9-2. Dit was niet echt best!! Marcel had hem al helemaal voor bereid om deel te nemen aan het spe, toen bleek dat hij geen voetbalschenen had, raar maar waar!!! Hij zou ze hebben laten staan in Wilhelminaoord?!?? Hij werd hier dan ook de hele middag aan herinnerd want ja, een man met zulke capaciteiten en dan zo’n “smoes” strookt niet helemaal… Dus dat ze hebben verloren….
Eindstand: 9-2.Blankenham 2 – Kuinre 3                         23-3-2014
Onze vaste keeper, Melvin, was geblesseerd. Dus nam Sacha zijn plaats in! Nu kwam er natuurlijk niets terecht van het tikkie –takkie spel van Sacha en Henry, maar geen keeper is ook geen optie!!We zagen Marcel als recreant aan de zijlijn staan. Dus werd ik gelijk nieuwsgierig… Maar hij wees naar de reserve bank dat daar grote namen zaten. Ik gelijk even gecheckt en inderdaad daar zaten nog genoeg geheime wapens. Blankenham begon de wedstrijd helemaal niet verkeerd. Creëerden zelfs een paar mooie kansen. Maar tot nu toe haalden we geen doelpunten binnen en dan is er het gezegde… Nu niet veel later werd de gulden regel waarheid, Kuinre ging in de aanval en maakte het wel af, 0-1. Naar de bal duiken was iets teveel gevraagd van Sacha, dus werd het wel erg makkelijk 0-2. De wolken kleurden nu wel erg donker boven het voetbal veld. In de verte flitste het ook. Op een gegeven moment was er een hele felle flits en een aan een schakeling van donderslagen. Peter die de scheids was, floot direct af voor het rustsignaal. Rust.. We zaten op de koffie bij Steven en Jannie toen we een brandweerauto over de Uiterdijkenweg zagen rijden met alle toeters en bellen aan. Op het veld aan gekomen hoorden we dat er een huis in Blokzijl was getroffen. De rietenkap had vlam gevat!! Alle brandweerkorpsen uit de buurt verleende assistentie. Vreselijk, zo iets komt altijd onverwachts!! Gelijk na rust zette Kuinre de aanval in en maakte de 0-3 een feit. Blankenham kwam niet echt meer aan voetballen toe. Kuinre echter wel, maar Sacha hield het doel goed dicht gespijkerd. Maar bij een Kuinre van Kuinre kreeg de spits hem mooi op het hoofd en kopte hem over Sacha heen strak in het netje, 0-4. De bal werd niet ver genoeg weggewerkt door ons. Zodoende kreeg een speler van Kuinre hem mooi op de slof en poeierde hem strak langs Sacha in het doel, 0-5.
Eindstand: 0-5Veno 5 – Blankenham 2                   2-3-2014
Toen we richting de dug-out liepen kreeg Blankenham twee kansen op rij, dus dit kon nog wel eens een leuke wedstrijd worden. Op de parkeerplaats hadden we de auto van Marcel en Ria al ontdekt. Ook dat hij van zeer korte lijnen houdt!! Dichterbij kon je echt niet staan!! Hij zat wel in vol voetbalornaat in de dug-out!! Richard kreeg een prachtige kans, maar helaas hij schoot de bal voorlangs. Johan zette de scheids op scherp! Door te vragen of het nog geen theetijd was… Nu had hij al commentaar van hem gekregen voor de wedstrijd, dus werkte niet echt bevorderlijk! Jelco gaf de bal aan Richard en deze schoot hem weer voorlangs!! Hoeveel kansen denk je dat we krijgen Mulder?? Jelco keek veel te veel naar Mulder, ook zijn schot ging voorlangs… Vrije trap voor ons! Eindelijk werd het verzilverd! Richard schopte de bal strak in ’t netje, 0-1. Richard gaf een mooie voorzet aan Jelco, maar ook deze bal ging voorlangs. Blankenham kreeg een vrije trap omdat de bal bij het uitschieten niet buiten de 16 was geweest! Weer wat geleerd, wel lullig voor Veno!! Dus namen hem en na wat heen en weer spelen, kreeg Martijn hem goed op de slof en scoorde 0-2. Rust!! Johan had het al over ijsthee en zo, die was er dus weer klaar mee!! Martijn en Henry v. B. eruit en Marcel en Han er in. Onze verdediging werd koelbloedig uitgespeeld en zo scoorde Veno 1-2. Richard kreeg de bal weer mooi voor, maar weer ging zijn schot voorlangs!! Nu werd onze verdediging weer op het verkeerde been gezet en scoorde zij de gelijkmaker, 2-2. Richard nam de corner maar helaas Jeroen trapte de bal naast! Han ging voor eigen succes, dus werd het een vangbal!
Eindstand: 2-2Blankenham 2 – Oosterstreek 3                     1-12-2013
Toen wij bij het veld kwamen was de stand 0-0. Maar beide teams hadden al een keer gescoord!! Ja, beide goals afgekeurd wegens buitenspel!! Peter was de scheids!! Blankenham liet zich niet wegzetten en er kwam een aanval. Normen gaf de voorzet, Sacha miste hem , aar Jelco niet, dus 1-0. Het bleek achteraf dat Sacha de eerste goal had gescoord!! En dat na een feestje!!! Rust… Het ging gelijk weer goed voor ons. Ze waren aan het klungelen bij het doel van Oosterstreek, maar uiteindelijk wist Bert Jan er scoren, 2-0. Leuke wedstrijd om naar te kijken!! Het ging aardig gelijk op, maar wij hadden nu eens een keertje de betere keeper!! Melvin bedankt!!!
Eindstand: 2-0


Blankenham 2 – Steenwijkerwold 6              24-11-2013
Toen wij arriveerde was de stand nog 0-0. Peter heeft de leiding!! Onze jongens lieten zich wel erg gemakkelijk wegzetten. Je zag het dan ook al aankomen, de spits werd keurig aangespeeld en zijn schot was raak!! 0-1. Ze kregen een vrije trap, en ondanks dat Melvin er nog aan zat ging de bal toch nog over de lijn, 0-2. Jaco wou de bal wegtrappen, maar, helaas hij raakte hem verkeerd. Hij zat wel strak in ons eigen netje, 0-3. Voorzet van Jelco op Tjardo en die maakte het keurig af, 1-3. Henri v.B. had een schot op het doel, zou toch niet gaan gebeuren dat hij ging scoren??? Wij hadden hem al haast geteld. Wij kregen een penalty tegen, Jaco had hands gemaakt. Het was zeker te weten, niet zijn wedstrijd!!!1-4. Henri v.B. zou bijna weer scoren!! Richard had het zo mooi in gedachten! Een schot vanuit een draai helaas werd het geen doelpunt!! Rust….. Tjardo en Bert Jan hadden beide nog wel een mooie kans. Maar beide schoten gingen naast. Wij kregen aan het einde van de tweede helft twee corners op rij en Richard scoorde toch nog, 2-4.
Eindstand: 2-4.Zandhuizen 3 – Blankenham 2                      17-11-2013
Dit werd een lange voetbaldag. Om half negen verzamelen in het dorpshuis en daarna om tien uur voetballen in Zandhuizen. Dus kwart voor negen op reis…In Zandhuizen verbazing alom dat Blankenham toeschouwers had!! Die werden gelijk even getest door Jelco tijdens het inschieten. De bal loeihard op de dug-out!! Kijk als ze ons niet meer mee willen hebben kan dat toch wel met overleg??? Minke moest vlaggen, stond eerst aan de verkeerde kant. Ja, ’t was ook nog vroeg hè?? Ons tikkie-takkie spel werd vooral uitgevoerd door Zandhuizen, dus de eerste aanval was gelijk raak, 1-0. Deze mannen konden wel voetballen met een steekballetje tussendoor werd het 2-0. Richard loste een schot op doel helaas het werd niets. De bal draaide helemaal de verkeerde kant op, dit was dus een ‘Banana-shot’ volgens Marcel!! Bert Jan gaf met een mooi steekballetje de voorzet en Jelco scoorde de 2-1. Vrije trap voor ons en Richard krulde de bal er mooi in, 2-2. Raymon zat op de bank, had vanmorgen al met hem gesproken maar zei niets! Bleek hij jarig te wezen, 16 jaar!! Gefeliciteerd werd hij toen wel, kon ’t ie eindelijk bier drinken!! Minke stak de vlag omhoog maar de scheids negeerde hem, dus werd het 3-2. Net voor rust werd er nog een keertje gescoord dus stond het 4-2. RUST… Marcel had zich toch maar even omgekleed en stond op zijn vertrouwde plekje achterin. Al met al werd het niet veel beter na rust. Die gasten konden elkaar blindelings vinden en wij stonden er bij en keken er naar. Richard had nog wel een mooi schot helaas werd dit een vangbal. Marcel zette iedereen wel op de plaats maar het mocht niet baten. Nummertje 6 van Zandhuizen was een prachtige goal, een afstands schot mooi in de boven hoek. Tjardo had ook nog een mooi schot op het doel ook deze werd door de keeper gepakt. Uiteindelijk werd de eindstand 9-2. Onze jongens konden hier gewoon niet tegenop. Allard kreeg de schuld, maar die moest vanmiddag meedoen met het eerste, dus of dit nu terecht was?? Wel makkelijk natuurlijk!!!
Eindstand: 2-9BEW 3 – Blankenham 2                        3-11-2013
We hadden genoeg spelers want alle tenues waren uitgedeeld. Marcel vertrouwde het toch nog niet helemaal dus nam hij nog maar een bakkie koffie!! Minke op papier als vlagger, al een oude man zo werd er gezegd in de kleedkamer. Wie stond er langs de lijn?? Han Holstein, zoon van Johan, die wou het wel doen voor Minke. Dus wat nou oude man?!? Het ging aardig gelijk op. Blankenham kreeg een corner en Allard nam hem, helaas!! Dit leverde weer een corner op nu vanaf de andere kant, deze nam Sacha. Ook hier viel geen doelpunt uit, de kopbal van Jelco ging net naast! Allard moest iets te fel verdedigen dus ja een penalty tegen! Deze werd verzilverd, 1-0. Vrije trap voor BEW die ging er ook in, dus nu ging het erg snel, 2-0. RUST…Wij waren nog onderweg vanaf de kantine toen de 3-0 om de oren vloog. Henk had even daarvoor een botsing gehad met de keeper, die raakte daarbij licht geblesseerd. Maar bij een corner van ons werd Henk gemeen getackeld dit leverde de keeper een rode kaart op. Wij hadden het nog geprobeerd om het niet zover te laten komen maar de scheids was onverbiddelijk. Sacha zag zijn kansen schoon en benutte die dan ook, 3-1. Spits raakte geblesseerd door een botsing maar het doelpunt zat wel, 4-1.Blankenham begon eindelijk te voetballen. Ik zag zowaar tekenen van het befaamde tikkie-takkie spel en waarachtig de aanval werd afgesloten met een doelpunt, 4-2. Marty had hem gemaakt! Weer een opstootje in het veld, gek hoor weer stond Henk erbij… Wij kregen een vrije trap en die werd genomen door Sacha, helaas het werd niets! Toch nog maar eens een klein gesprekje aanknopen met Henk, waarom er altijd trammelant is bij hem in de buurt. Nu of ik wel tijd had was zijn repliek…. Simo nam de bal solo mee naar voren en tot onze verbazing ging zijn schot mooi straks in het netje, 4-3. Bij de return kreeg de spits van BEW een voorzet en eerlijk waar hij hing mooi in de bovenhoek. Melvin kon er niet bij, dus 5-3. Volgens leider Johan was deze wedstrijd wel één grote bladzij in het Zwarte boek!! Ach, ze hadden kansen zat gehad, maar ja dan moet je wel scoren!! Daar schort het nogal eens aan….
Eindstand: 5-3Blankenham 2 – Kraggenburg 3                     20-10-2013
Deze wedstrijd was een inhaal wedstrijd! Maar nu wil het dat ik mijn verslag kwijt ben!! Ik kan mij nog wel herinneren dat het een wedstrijd was waarbij de teams aan elkaar gewaagd waren!! De wedstrijd onder leiding stond van Peter Oosterkamp en dat het weer aardig aangenamer was dan die van vorige week! Marcel had zich geen eens om gekleed, dus dan zijn er genoeg reservespeler. Ik ontdekte zowaar Riekelt ook op het bankje!! Hij kwam er dan ook in de tweede helft en zou tot ieders angst haast scoren!!! Verder ging de team aardig gelijk op, ik kan u echter niet meer vertellen. Want mijn notitieboekje viel geheel uit elkaar dus overal losse velletjes, dat gaat dus fout!! Sorry maar de stand was eigenlijk zo als het hoorde te zijn 2-2.
Eindstand: 2-2Kuinre 3 – Blankenham 2                          13-10-2013

Met dat wij, Minke en ik, naar het veld toelopen zien we dat er een bal bij ons in het net verdwijnt!! De stand was inmiddels al 0-2. Mooie kans voor ons maar helaas ging de bal naast. Een corner voor ons, Jelco zette ‘m voor en Sacha kopte ‘m strak in het netje, 2-1. Richard had niet echt zijn morgen, hij schoor de bal in het zijnet!! Blijven trainen!! Marcel hielp Kuinre een handje zo werd het 3-1. Allard kon de spits van Kuinre niet meer stoppen, dus stond het nu 4-1. Jelco probeerde nog een laatste schot voor rust, helaas ver over!! RUST…Jelco nam de bal mee naar voren en zijn schot ging voorbij de keeper, Richard is echter niet meer zo snel! Dus al met al weer een gemiste kans!! Even daarna maakte Richard het wel weer goed! Hij nam de corner en plaatste de bal mooi bij Rob op het hoofd! Die kopte de bal dan ook mooi in de bovenhoek, 4-2.Zat al een tijdje in de lucht, dus 5-2. Er was een beetje gezeur over wel of niet buitenspel… Maar het doelpunt van Jelco telde wel, 5-3!!!! We hadden het erover gehad, het weer was niet echt prettig dus affluiten!! Maar de scheids besliste anders, zo kon Kuinre nog een keer scoren, 6-3. Het werd zelfs nog 7-3, nou scheids bedankt hoor!! De keeper was al uit gespeeld dus een makkie!!!
Eindstand: 7-3.Blankenham 2 – Old Forward 4                  6-10-2013

Henri v. B. wou mooi langs de kant de wedstrijd bekijken, helaas ging dit niet door!! OMKLEDEN!!! Een voorzet van Tjardo en Jelco zette ‘m strak in het netje, 1-0.Vanuit een corner werd de gelijkmaker gemaakt. Iedereen stapte over de bal heen, maar met een vreemde zwaai van een been ging de bal er als nog in, 1-1. Margreet was er ook dus Sacha zou vlammen, nu weten jullie ook gelijk waar mijn aandacht het meest naar toe ging!! Vrije trap voor Old Forward, gelukkig had Melvin hem klem vast!!Richard nam een vrije trap. Dianca wist wel hoe hij hem moest nemen!! Niet zoals Richard het had gedaan, zijn schot ging ver over!! RUST…. Richard kreeg de bal van Melvin en met een mooi lobje over de keeper in het doel, 2-1.Ongelukkig maar waar, hij zat!! Verschillende benen zag ik omhoog komen, allerlei kleuren kousen en schoen, maar ja het was weer gelijk, 2-2. Vrije trap voor Old Forward en in 2e instantie was ‘tie raak, 2-3. Het ging nu wel erg gemakkelijk 2-4!! Johan riep zijn mannen even ter verantwoording en zo waar het leek te helpen. Jelco was de keeper te snel af bij een terug speelbal, dus scoorde hij 3-4. Sacha, Jelco en Jaco allen vochten om de bal. Uiteindelijk scoorde Jelco de gelijkmaker, 4-4. Leuke pot om naar te kijken, sportief ook!!
Eindstand: 4-4.Blankenham 2 – Veno 5                     29-9-2013

Toen wij op het veld aankwamen stond het al 2-1!! Ongekend!! Richard had de eerste gescoord, strak in de kruising. Jelco scoorde de tweede met een mooi lobje over de keeper. Jaco had de derde gescoord! Jammer deze was in eigen doel, dus zo kreeg Vollenhove er eentje cadeau. Rob was de scheids. Met z’n fel gekleurde pakje niet te missen. We waren helemaal bij gebriefd toen Vollenhove de gelijkmaker scoorde. Een knullig doelpunt, dus 2-2. Nu lieten onze jongens zich wel erg gemakkelijk wegzetten, dus 2-3. Niet veel later werd het zelfs 2-4. Gelukkig het rust signaal, misschien kan iemand erna de rust voor zorgen dat het niet zo makkelijk lijkt voor Vollenhove. RUST…. Vollenhove kreeg een vrije trap en in 2e instantie was ’t ie raak, 2-5. De spits van Veno had beter van de bal af kunnen blijven, nu stond hij buitenspel en telde het doelpunt niet!! Er was al tien minuten geen doelpunt gevallen, zo werd er verkondigd langs de lijn.. De woorden waren nog niet koud of Veno scoorde uit een vrije trap de 2-6. De uiteindelijk stand werd 2-7! Onze jongens moeten iets meer met elkaar communiceren want er was onnodig veel bal verlies.
Eindstand: 2-7

 
De bal werd in het veld met mais geschoten, dus samen met Marcel op zoek!! De sloot was voor het lenige lichaam van Marcel toch iets te breed!! Moest een heel eind omlopen, maar de bal, die is niet gevonden….
Oldemarkt 5 – Blankenham 2                        22-9-2013

Bij aankomst eerst maar eens een bakkie koffie gehaals in de nieuwe kantine van Oldemarkt. Ziet er allemaal erg mooi uit! De wedstrijd begon gelijk goed, voor Blankenham het goed en wel in de gaten had , zat de bal al in het netje, 1-0. Allard verloor de bal, dus ingooi. Daar werd uit gescoord, dus 2-0. Gerlof onze trainer deed ook mee, stond als spits. Richard M. had zichzelf een nieuw kapsel aan gemeten, stond ‘m goed! Blankenham kon niet veel inbrengen tegen de overmacht van het team van Oldemarkt inclusief de scheids. Dus bij rust was de stand al 9-0. RUST…Melvin, onze keeper, was eruit en Sacha nam zijn honneurs waar onder de lat! Richard M. kreeg een pracht kans, eentje uit duizend!! Dan was het nog een hele toer om de paal van zo dichtbij te raken!! Niet veel later miste Richard nog een kans! Zo winnen we natuurlijk nooit! Ook het lobje van Richards derde poging ging naast! Toen vond Richard het tijd om te wisselen. Dus Marcel in de spits, altijd verrassend! Gerlof nam de trekjes over van Richard, helaas ook met hetzelfde resultaat, bal naast! De scheids was wel erg raar bezig! De spelers van Oldemarkt wezen hem op het feit dat het wel degelijk een corner was! Ik bedoel maar.. Harriët nam hij niet serieus maar de vlagger van Oldemarkt die met zijn achterwerk tegen de leuning hing wel. Die stak de vlag bij het geringste gevaar omhoog!! Het was buitenspel, maar de scheids telde het doelpunt dat uit de corner was gescoord wel, 10-0.Kreeg Marcel eindelijk zijn voorzet, is ;t ie te laat!! Gerlof kreeg een open kans voor het doel, miste!! Tjardo ving de bal op en kopte hem maar nipt over, jammer!! Marcel dacht ik wil toch nog een beetje bijdragen aan het geheel, dus scoorde de twaalfde goal!!
Een van de kleine mammetjes van Petra viel over de waterzak, dus een lekkere natte broek! Maar moeders was overal op voor bereid, een droge broek uit de tas en klaar was het weer. De waterzak uit voorzorg maar bij ons in de dug-out!! Nick kreeg aan het einde van de wedstrijd nog een mooie kans. Dit leverde een corner op. Helaas werd deze ook niet benut! Volgende keer hoop ik toch wel iets meer voetbal te zien heren!!!
Eindstand: 12-0


Seizoen 2012 -2013


Oldemarkt 4 – Blankenham 2                               2-6-2013
Bij aankomst was de stand gelijk, 1-1. Dit was de laatste wedstrijd van deze competitie!! Oldemarkt had in de eerste minuut al gescoord. Dit moet onze jongens wel wakker geschud hebben. Niet veel later had Richard de gelijkmaker gemaakt. Daarna kwamen wij aan gelopen en zagen dat Normen de tweede goal voor ons scoorde, 1-2. Niet veel later scoorde Jelco de 1-3. Oldemarkt begon toch hier en daar iets te sputteren. Wij als toeschouwers waren weer eens ergens anders mee bezig, toen Oldemarkt 2-3 scoorde. Ik kan u hier over dus niets vertellen. Niet veel later werd Normen hard onderuit gehaald in de 16! Penalty voor ons, Richard nam hem en scoorde zo 2-4. Rob zat nog relaxed thuis achter de PC tot Richard hem om kwart voor tien had gebeld met de vraag of hij ook nog kwam. Natuurlijk was zijn antwoord. Nu dan moest hij wel opschieten want de wedstrijd begon al om tien uur! Dit kwam Rob een beetje rauw op z’n dak!! Nu hadden ze beloofd, dat er na een avondje gezellig doorzakken er eerder aan de bel word getrokken, zodat dit niet weer kan gebeuren. Of Rob hier nu zo blij mee was…. De keeper van Oldemarkt was te ver uit zijn goal, Richard zag zijn kans schoon en met een mooi lobje over de keeper scoorde hij 2-5. Marty liep buitenspel dus telde zijn goal niet! Sacha was toch ook scherp en keepte als een prof! Ingooi voor Oldemarkt, daar werd uit gescoord, dus 3-5.Mooi schot van afstand, van wie moet ik u schuldig blijven maar de goal telde wel, 3-6. Rust…. Jelco dacht ik probeer het ook maar eens. Maar tot ieders verbazing rolde de bal wel in het netje, 3-7. Vrije trap voor ons en Richard nam hem en scoorde 3-8. Hendrik was iets te ver uit de goal, dus de spits van Oldemarkt tikte hem over hem heen in het netje, 4-8. Ons geheime wapen Johan H. kon het niet laten en tot ieders verbazing trok hij ook nog even een voetbaltenue aan. Ja en dan moet je spelen ook. Hendrik maakte het nog even spannend door de dus bij weer een doelpunt van Oldemarkt was de stand nu 5-8.We gaven het nu wel erg makkelijk weg, dus 6-8. Johan H. in de aanval en die scoorde met een loei hard schot 6-9. Gejuich alom!! Oldemarkt brak door en die wisten het ook af te maken, dus 7-9. Hendrik werd gepoort en dat was dus niet goed, 8-9. Gelukkig floot de scheids toen de wedstrijd af. Wel een hele leuke wedstrijd voor iedereen. In het veld ging het er sportief aan toe.
Eindstand: 8-9


Blankenham 2 – Joure 7                                  26-5-2013
Bij aankomst was de stand nog 0-0. Kreeg wel te horen dat Henk, onze keeper twee prachtige redding op zijn naam had staan. Marty was even zijn positie vergeten, dus Allard achter de spits aan. Die was echter akelig snel!! De spits was Henk al gepasseerd en Allard kon hem niet meer stoppen, dus 1-0. Steven en Minke zoeken de luwte op, gaan beiden bij de tegenstander in de dug-out zitten. Rick nam het op voor Lokson, die kopte weer mis, dit lag volgens Rick aan de wind…. Ja, natuurlijk!!! Toen viel mijn oog op het pakje van Rob, die de wedstrijd floot. Hij zag er wel erg scheidsrechterachtig uit!! Nu bleek dat hij van Harriët een heus scheidsrechters shirt had gekregen!! Je kon het dan ook gelijk aan zijn hele houding zien!! Als een trots haantje liep hij in het veld!! Onze verdediging werd gedold en zo scoorde Joure 0-2. Rust… We hadden nu Sacha op het doel, ook bij Joure was de keeper gewisseld. Rick kreeg de bal van Richard. Deze gaf ‘m voor aan Raymon en die scoorde 1-2. Rick gaf bij weer een aanval van ons, de bal aan Ruben en die schoot met een schot van afstand raak, 2-2. Voorzet van Jaco en de keeper tikte de bal terug in het veld. Deze werd door Ruben op gepikt en die scoorde voor de tweede keer, 3-2. Leuk dat deze jonge jongens de wedstrijd hebben beslist.
Eindstand: 3-2.
 


Blankenham 2 – Kraggenburg 3                     19-5-2013
We hadden vanmorgen Minke z’n voetbalschoenen mee, want Allard zijnen waren aan vervanging toe. Minke greep ze blind uit de schuur, hier stond ik al verbaast over. Maar toen Allard ze uit de tas haalde was de chaos compleet. De bagger van Minke ’s laatste wedstrijd zaten er nog mooi aan geplakt. Gelijker tijd werd er gescoord, Henk die ons doel verdedigde kon de bal niet houden dus 0-1. Voorzet van Richard op Jelco en die maakte de stand weer gelijk, 1-1. Lokson wou de bal koppen maar de bal ging vlak voor zijn neus langs, komisch!! Later maakte hij het echter weer goed, toen kwam de kopbal van hem waar hij hem hij hebben wou. Peter was de scheids vanmorgen, dus moest Harriët , die stond te vlaggen, ook naar hem luisteren!! Dit leverde waarschijnlijk furieuze blikken op, maar zo vond Peter: Er was er maar één de baas!! Klazien had hier grote schik om.
Dani speelde ook mee vanmorgen. Het eerste elftal moest al om tien uur in Ruinerwold spelen. Dani was te laat dus voor straf met het tweede mee doen!! Via keeper Henk kwam de bal terug in het veld, even later werd het doelpunt voor Kraggenburg als nog verzilverd dank zij Lokson, 1-2. Rust…….. Gevalletje jammer, aldus volgens Sacha! Henk onze keeper had de benen niet bij elkaar, dus rolde de bal als nog over de lijn, 1-3. Henk kreeg beenbandjes, want niet veel later ging er weer een bal tussen zijn benen door gespeeld , 1-4. Het werd zelfs snel hierna nog een keer gescoord, dus 1-5. Maar onze keeper was wel van alle markten thuis! Hij masseerde de benen van de spits van Kraggenburg die bij het doelpunt geblesseerd raakte. Dit verdiende volgens ons wel een pluim!! Hierna werd er niet meer gescoord, ondanks onze verwoede pogingen!!
Eindstand: 1-5.

Lemmer 3 – Blankenham 2                        12-5-2013

Dit leek geen leuk ochtendje te worden om voetbal te gaan kijken. De regen kwam bij vlagen lood recht naar beneden en hier en daar zat er ook nog wat hagel in verstopt. Bij aankomst bleek dat Margreet de plu bij zich had en volgens haar bleef het dan droog!! Het was droog alleen nu moest de wind ook nog iets gaan liggen dan was het perfect geweest!! Nu geloofde deze theorie niet direct, maar moest later toegeven dat dit toch echt het geval was!! Dus Margreet volgende keer weer verplicht de plu mee!!! Sacha en Jaco kwamen samen voor het doel van Lemmer, helaas wilde de bal niet in het netje. Marty haalde een speler van Lemmer iets te hard onderuit en kreeg hiervoor geel!! Blankenham kreeg een corner, Sacha kon er echter niet goed bij dus werd het niets. Blankenham kreeg weer een corner, een mooi schot van Jelco en de keeper tikte ‘m over. Dus nu een corner vanaf de andere kant, ook hier werd niet uit gescoord. Ik zag het zelfs en Rob stond als een gek te vlaggen, maar de scheids liet dood leuk doorspelen. Uit deze aanval werd ook gescoord, 1-0. Rob wou dat de scheids kwam overleggen, maar dit was volgens hem nergens voor nodig!! Nou ja zeg, sta je daar als vlagger toch mooi voor Jantje met de korte achternaam!! Maar dit verschijnsel hebben we wel vaker mee gemaakt, zulke clubs kunnen dan makkelijk aan de punten komen. De spelers van Lemmer vonden dit geloof ik ook niet echt prettig en het komt vaak het spel ook niet ten goede!! Jammer dat dit zo moet!! RUST…. Richard kreeg een hele mooie kans, helaas de bal ging naast. Bij weer een aanval van Blankenham gooide Richard de bal voor en Jaco maakte het af, 1-1. Als het ook maar iets gevaarlijk werd stond de vlagger van Lemmer al als een gek te zwaaien, hij mocht wel oppassen anders zou het luchtverkeer gaan landen op dit veld!! Corner voor ons en in tweede instantie schoot Richard met een schot van afstand raak, 1-2. Jeannet kwam Loksons verrichtingen eens real live aanschouwen, nu ze mag vaker komen!! Henry stond te ballen alsof hij dit wekelijks deed, haast als een prof!! Henry gaf zelfs een voorzet en Nick kopte ‘m maar nipt naast!! Nog even en Henry ging scoren??? De spits werd niet gestopt door onze verdediging en die scoorde dus makkelijk de 2-2. Allard ging eruit, zijn tenen hadden iets teveel te verduren gekregen, dus kwam Marcel erin. Richard probeerde het nog maar eens met een schot van afstand. De bal ging dan ook maar net over, jammer!! Vlak voor het einde was er in onze 16 een boel geklungel, met als eindresultaat dat de bal wel over de lijn ging dus 3-2. Jammer hoor dat je deze wedstrijden dan ook moet spelen, de sfeer was gelijk weg!! Want de teams waren aan elkaar gewaagd en dat maakt vaak dat je een leuke wedstrijd te zien krijgt, maar met zo’n scheids; Verpruts je alles!!!
Eindstand: 3-2.


De toppers van het tweede!
Van links naar rechts: Melvin, Tjardo, Jaco, Henry, Richard, Jelco, Sacha en Raymon,
Voorste rij: Marty, Nick en Allard.
 
Hieronder een gedeelte van de F-side en onze reserve speler Marcel en de
leider van het tweede; Johan.


Blankenham 2 – Oldemarkt 4                                  5-5-2013

Ans was helemaal verbolgen door een paar opmerkingen over het niveau van onze toppers van de leiding van Oldemarkt, zovan kat in ’t bakkie.. Ze deden dus een beetje kleinerend en dan ben je bij Ans en de rest aan het verkeerde adres!! We hopen dan ook dat onze jongens ze even een poepie laten ruiken!! We hadden wel een verrassende opstelling! Marcel in de spits?!? Allard probeerde nog wel om de spits van Oldemarkt te stoppen, helaas kreeg hij toch de kans om te schieten. Ja en die zat, 0-1. Blankenham ging gelijk weer in de aanval en Nick kreeg een de bal mooi op de slof, alleen ging de bal over. Ik was even druk in gesprek met Perry toen Blankenham de gelijkmaker scoorde. Ik hoorde dat Tjardo de doelpuntenmaker was, 1-1. Oldemarkt kreeg een corner, die werd benut helaas, 1-2. Marcel kreeg een voorzet van Allard, maar zijn schot werd een vangbal voor de keeper van Oldemarkt. Zou wat wezen zeg, Marcel scoren!!Sacha kon het niet mooier krijgen, maar zijn schot ging zelfs over de ballenvanger!! We hebben het er maar niet meer over!! RUST…..Blankenham kreeg direct na rust twee corners op rij. De eerste werd door de verdediging weggewerkt en de tweede ging maar net naast door een kopbal van Sacha!! Sacha zag het al helemaal voor zich, een mooi lobje van hem richting het doel van Oldemarkt. De bal ging over de keeper en maar helaas ook over het doel!! De spits van Oldemarkt ging iedereen voorbij en scoorde 1-3. Nick kreeg ook nog een mooie kans, zijn schot ging echter nipt over. Sacha en Jaco gingen tegen het einde van de wedstrijd samen voetballend naar voren. Ze hadden de bal echt veroverd en de voorzet kwam bij Nick terecht die maakte het keurig af. De bal zat strak in het hoekje, 2-3. Gelukkig hebben onze jongens het Oldemarkt echt moeilijk gemaakt!! Jammer dat het gelijke spelletje er niet meer in zat, want dit was wel verdiend geweest!!
Eindstand: 2-3.Blankenham 2 – Steenwijkerwold 5                 28-04-2013

Wij waren volgens onze klok op tijd! Maar als Rob fluit ben je altijd te laat op één of andere manier! Hoe dit kan is mij een raadsel… Ik ontdekte ook weer een hele rits nieuwe spelers. Kreeg van Johan wel de namen te horen, maar wie nu wie is??? Zo waren hier vanmorgen aanwezig een Melvin, die stond op het doel! Zo ook nog een Nick, een Jelco en een Tjardo, die laatste naam zal ik wel niet goed gespeld hebben, sorry!! Er was in ieder geval ene speler heel blij met deze nieuwe lichting en wel Marcel! Hij kon nu mooi alles vanaf de zijlijn bekijken en van aanwijzingen en commentaar voorzien. Als voorstopper zag ik een oud bekende, Jacco Baars. In het begin was Steenwijkerwold meer op onze helft en kregen onze jongens het druk. Maar af en toe kwamen we toch ook bij hun doelgebied. Zo kreeg Richard een mooie kans om te scoren. Hij had de bal aan zijn beste voet, het schot ging echter naast. Hij wilde het te mooi maken, denk ik!! Zelfs Henk had een mooie kans om te scoren, na een voorzet van Richard. Ook hij draaide een paar keer teveel, zodat de bal niet in het netje maar in de handen van de keeper belandde. Gelukkig was Harriët scherp, werd de goal van Steenwijkerwold wegens buitenspel niet gerekend. Sacha kreeg een vrije trap tegen!! Dit word weer Face Book lezen vanmiddag!! Sacha gaf de tegenspeler een schouderduw. Die ging met veel bombarie liggen, dus oordeelde Rob met een vrije trap tegen!! Ria en ik zeiden net tegen elkaar dat Blankenham nog maar even moest scoren voor rust. Dit werd echter geheel anders!! Spits van Steenwijkerwold stond wel erg vrij, onze keeper werd op het verkeerde been gezet en zo werd het 0-1. Rob begon al eerder, nu laat hij weer langer doorspelen… Je kunt er geen touw aan vastknopen… Volgens ons is het nu toch echt theetijd… Nee hoor, Steenwijkerwold kreeg nog een corner, ook hier stond de spits weer akelig vrij en scoorde de 0-2! Hé, hè, nu klonk pas het rust signaal. Wij op naar de korte lijnen vanaf het voetbalveld richting de koffie bij Jannie, door het nieuwe hekje!! RUST…
We zaten nog gezellig bij Jannie achter het huis, toen we zagen dat Jacco de bal richting het doel schoot, Richard maakte het echt af, 1-2. Sacha ging het maar eens solo proberen, helaas ging zijn schot net naast. Richard kreeg nog een kans om de gelijkmaker te maken. Maar ook nu draalde hij te lang en werd het niets! Rob had commentaar op de ballen, die waren niet hard genoeg. Dianca lekker scherp als altijd, attendeerde mij er op dat Rob dit voor de wedstrijd zelf had moeten controleren… Weer wat geleerd, jij ook Rob??? Allard kreeg een vrije trap. Nick nam hem, de keeper dook en had de bal nipt op tijd! We hebben een scherpe keeper, want hij had een pracht redding en bespaarde ons van het derde doelpunt. Henk kreeg vlak voor het einde ook nog een mooie kans, helaas er was gevlagd voor buitenspel. Het was een leuke pot voetbal om naar te kijken. Jammer dat de spelers van Steenwijkerwold zo op elkaar lopen te mekkeren, was nergens voor nodig.
Eindstand: 1-2.
Blankenham 2 – Scheerwolde 2          21-04-2013.

Geschreven door Sacha Stroomer.

Zo hier is die dan, het verslag van deze ochtend.
Bij aankomst is het eerst voorstellen geblazen, omdat onze lijders er zowaar een paar spelers bij heeft kunnen regelen. Dan komt het punt dat de opstelling door wordt&
   Hoofdsponsor:
   Buienradar:

© VV Blankenham 2024 | website : Alstro Media